Uprava Podravke na prijedlog sindikata nudi stimulativne otpremnine radnicima obuhvaćenim programom zbrinjavanja u iznosu od 5.000 kuna neto za svaku godinu neprekinutog radnog staža u Podravki, izvijestili su iz koprivničke kompanije.

Kako se navodi u priopćenju, Uprava Podravke je na prijedlog Sindikata PPDIV-a, najbrojnijeg sindikata zastupljenog u Grupi, donijela odluku o nastavku provođenja programa zbrinjavanja viška radnika uz isplatu stimulativne otpremnine.

Program zbrinjavanja nastavak je procesa restrukturiranja, koji je neophodan i s kojim se želi optimizirati troškove i povećati učinkovitost poslovanja, a samim time i osigurati održivost preostalih radnih mjesta, kaže se u priopćenju.

S obzirom na to da je riječ o otpremninama koje su iznad zakonom zagarantiranog iznosa, Podravka se želi radnicima koji se odluče na odlazak dostojno zahvaliti za njihov doprinos koji su ugradili u razvoj ove kompanije, ističu iz tvrtke.

Iz Podravke podsjećaju da je zadnjim provedenim programom zbrinjavanja viška radnika, početkom prošle godine, bilo obuhvaćeno 340 radnika Grupe Podravka, a za provedbu tadašnjeg programa ukupno je izdvojeno oko 45 milijuna kuna.