Podravka objavila ponudu za preuzimanje Žita

Podravka je u srijedu objavila namjeru davanja ponude za preuzimanje svih dionica slovenskog Žita, nakon što je prošli tjedan stekla većinski paket od 51,54 posto dionica.

podravkaPodravka će, kako se navodi u priopćenju, najkasnije u roku od 30 dana, ali ne prije roka od 10 dana od objave namjere preuzimanja, objaviti ponudu za preuzimanje i kupnju svih preostalih dionica Žita koje još nisu u njenom vlasništvu. Podravka ima 183.386 dionica Žita, što predstavlja 51,54 posto svih dionica s pravom glasa.

O namjeri preuzimanja Podravka je sukladno zakonu obavijestila Agenciju za tržište vrijednosnih papira Slovenije, Javnu agenciju Republike Slovenije za zaštitu tržišnog natjecanja, Upravu društva Žita te predstavnike radnika obje tvrtke. Objava namjere ponude za preuzimanje objavljena je u srijedu i u slovenskom Delu. Aktivnosti vezane uz ponudu za preuzimanje u ime i za račun Podravke obavlja tvrtka Ilirika iz Ljubljane.

Žito je izdavatelj 355.792 redovnih slobodno prenosivih dionica na ime, izdanih u nematerijaliziranom obliku i upisanih u središnjem registru vrijednosnih papira Centralnog klirinškog depozitnog društva u Ljubljani. Tim dionicama trguje se na Ljubljanskoj burzi.

Ugovor o kupnji 51,55 posto dionica ljubljanskog Žita, po cijeni od 180,1 eura po dionici, odnosno za 33,03 milijuna eura, Podravka je sklopila u travnju ove godine. Ugovor je sklopljen s konzorcijem prodavatelja koji su sačinjavali Slovenski državni holding te Modra zavarovalnica KD Kapital, KD Skladi, Adriatic Slovenica i NLB Skladi. (tportal.hr/Hina)

Prethodni članakAB InBev povećao ponudu za SABMiller
Sljedeći članakTreći Beer Champions u znaku jedinstvenog izbora piva i gastrospecijaliteta