Uprava Podravke i ove godine donijela je odluku o isplati stimulativnog dijela plaće, na ime povećanog napora i doprinosa radnika Podravke d.d. tijekom 2014. godine.

Kako je objavljeno na tvrtkinim internetskim stranicama, ova se odluka odnosi na sve radnike Podravke kojima se plaća obračunava temeljem koeficijenta složenosti radnog mjesta, kao i za radnike koji imaju ugovorenu plaću, a nisu uključeni u stimulativno nagrađivanje prema Pravilniku o stimulativnom nagrađivanju menadžera ili neki drugi oblik individualnog stimulativnog nagrađivanja.

Za sve radnike Podravke kojima se plaća obračunava temeljem koeficijenta složenosti radnog mjesta, utvrđuje se za veljaču 2015. godine pravo na isplatu stimulativnog dijela plaće koja odgovara povećanju učinka s 1,10 na 1,20.

Radnicima Podravke koji imaju ugovorenu plaću u bruto ili neto iznosu, a nisu uključeni u stimulativno nagrađivanje prema Pravilniku o stimulativnom nagrađivanju menadžera, utvrđuje se za veljaču 2015. godine pravo na isplatu stimulativnog dijela plaće u visini od 7% ugovorene mjesečne bruto plaće radnika.

“Isplatom stimulacija našim radnicama i radnicima želimo iskazati zahvalnost na njihovom nesebičnom doprinosu u ostvarenju rezultata poslovanja za proteklu godinu. Vjerujemo kako će ovo biti određeni dodatni poticaj da i u aktualnoj godini budemo spremni dati svoj maksimum u kreiranju budućnosti naše kompanije”, istaknuo je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave prilikom donošenja navedene odluke.

Pravo na stimulativni dio plaće imaju i radnici koji su u veljači 2015. godine bili odsutni zbog godišnjeg odmora, bolovanja, plaćenog dopusta, rodiljnog i roditeljskog dopusta ili pak otkaznog roka bez rada.