podravka-taste-award-kuhariPodravka je nadmašila prošlogodišnji rekordni uspjeh iz Bruxellesa i ove se godine okitila s čak 23 odličja Superior Taste Award.

Od 27 prijavljenih proizvoda, čak je 23 Podravkina proizvoda nagrađeno ovim odličjem što potvrđuje izvrsnost okusa u kategorijama u kojima su se natjecali. Uz sva dobivena priznanja, Podravku je stručni žiri nagradio posebnim priznanjem “Crystal Taste Award” za Podravka čaj Limun limeta.

Riječ je o nagradi dodijeljenoj za one proizvode koji su 3 godine za redom nagrađeni s najvišom ocjenom od 3 STA zvjezdice i to od strane 3 različita panela degustatora.

Pored toga, znakom Superior Taste Awarda ove godine okitili su se, između ostalih, i Podravka Ajvar, Podravka pasirana rajčica, Podravka juha od koprive sa sirom, Dolcela puding vanilija, Eva skuša fileti, Lino Lada milk, Delikates pileća jetrena pašteta s čvarcima, Delikates namaz od slanutka hummus,  Podravka krem juha od špinata, Podravka krem juha od rajčice te Vegeta Grill BBQ marinade.

ITQI-AwardBlue16EN123-crystalPrema ocjeni stručnog žirija Međunarodnog Taste & Quality Institute, priznanje Superior Taste Award, kao potvrda kvalitete Podravkinih proizvoda, uručeno je na ceremoniji dodjele nagrada održane 2. lipnja u Bruxellesu. Proizvode ocjenjuje žiri sačinjen od renomiranih europskih šefova kuhinja i sommeliera iz kulinarskih institucija, metodom slijepog testiranja, pri čemu među ostalim, osobitu važnost pridaju ocjeni okusa, mirisa, teksture i izgleda proizvoda.

“Institucija Superior Taste Award nagradila je izvrsnost kvalitete okusa Podravkinog asortimana, ali i našu inventivnost i hrabrost u dizajnu okusa. Ove nagrade dodatno vidimo i kao poticaj za razvoj i kombiniranje novih okusa, odnosno sastojaka, koje će naši stručnjaci itekako znati primijeniti, a naši potrošači, uvjereni smo, znati prepoznati”, istaknula je na ovogodišnjoj dodjeli priznanja najkvalitetnijim proizvodima u Bruxellesu Jasmina Ranilović, direktorica Podravkinog sektora Istraživanje i razvoj.

Naime, od 2008. godine, kad je prvi puta sudjelovala na navedenom natjecanju, pa do danas, na samom vrhu kulinarske svjetske ljestvice smjestilo se više od 70 Podravkinih proizvoda, koji svojim okusima, kvalitetom i dizajnom svakodnevno privlače potrošače u više od 40 različitih zemalja svijeta.