Točno dva mjeseca nakon što je uhićen predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak Nadzorni odbor podravke pod predsjedanjem LjubeJurčića ustvrdio je da je takvo stanje neodrživo i iz formalnih razloga imenovao predsjednikom Uprave dosadašnjeg zamjenika Šestaku Miroslava Vitkovića.

Miroslav Vitković
Miroslav Vitković

Naime, u Podravci su ustvrdili da na trgovačkom sudu moraju imati registriranog predsjednika Uprave te je vitković dobio potporu većine članova NO-a. Na pitanje novinara je li Vitković imenovan jednoglasno Jurčić nije odgovorio već je samo odvarati: “Pa već znate” čime je potvrdio neslužbena saznanja da Vitković nije dobio potporu cijelog Nadzornog odora.

Jurčić je inače naglasio da je NO usvojio poslovni plan za narednu godinu u kojem stoji da Podravka očekuje rast prihoda između 1,6 i 2 posto. Osim toga Uprava namjerava do studenog odgoditi otplatu svih obveza koje prispjevaju, a Skupština dioničara će se održati u veljači.

U Podravci još nisu uspijeli razriješiti razloge zašto je na račun u OTP-u položeno 45 milijuna kuna, koje se u Podravkinim knjigama knjiže kao depozit. Prijetnje iz OTP-a da će se za kredit dat Fini naplatiti prisilnom prodajom 10,6 posto Podravke Jurčića ne impresioniraju, a tumačenja da će razliku između tržišne cijene dionica i vrijednosti kredita koji OTP želi naplatiti morati platiti Podravka Jučić odbacuje i tvrda da nema ugovora kojim bi se Podravka obvezala na tako nešto.