pevec-blagajna-largeOčekuje se da će ovogodišnji prihod Peveca iznositi oko 600 milijuna kuna. U međuvremenu, obitelj Pevec registrirala je novu kompaniju

Pevec Zagreb d.o.o  i Pevec Bjelovar d.o.o. u stečaju u prvih su šest mjeseci ove godine ostvarili ukupnu dobit od 2,5 milijuna kuna, otkriva za www.banka.hr stečajna upraviteljica bjelovarskog Peveca Mira Ilinčić.

Ona također napominje da se prema dosadašnjim pokazateljima poslovanja može očekivati da će oba društva zajedno u ovoj godini ostvariti planiranih 600 milijuna kuna prihoda.

Inače, u prošloj godini prihod Peveca iznosio je oko 350 milijuna kuna.

“Izrada stečajnog plana je u završnoj fazi, te će on u rujnu biti predočen tijelima stečajnog postupka, odnosno odboru vjerovnika i stečajnom sucu.

Potom ćemo sazvati skupštinu vjerovnika koja bi se krajem listopada trebala upoznati sa stečajnim planom i glasati o njemu”, kaže stečajna upraviteljica Ilinčić.

Prema njezinim riječima nakon lošeg prvog tromjesečja 2011. u čemu Pevec nije bio izuzetak u odnosu na druge tvrtke iz sektora trgovine, uslijedili su dobar travanj i svibanj, te odlični ljetni mjeseci, a očekuje se da ni zadnje tromjesečje u godini neće biti drukčiji.

No, Pevec unatoč uzlaznom poslovanju još uvijek teško dobiva kreditnu podršku banaka vjerovnika, pa se oporavak bazira uglavnom na vlastitim naporima. Ipak, ovih je dana s Erste bankom, kao jedinom koja ih prati akreditivima, potpisao povećani okvir za akreditive.

Oba Peveca u 11 svojih trgovačkih centara zapošljavaju oko 970 ljudi.

Inače, obitelj Pevec ponovno želi u biznis, budući da su na Trgovačkom sudu u Zadru registrirali tvrtku Pevec Danijel i Davorin. Razlog tome jest što Zdravko Pevec na svoje ime tvrtku ne može registrirati budući da još ima dugove u tvrtkama u kojima je vlasnik ili suvlasnik. (Bankamagazin)