Baotić: Pevec nema novca za plaće

Radnici Pevec grupe jučer su mirno prosvjedovali u devet Pevecovih trgovačkih centara diljem Hrvatske, tražeći isplatu plaća za rujan i listopad.

Prosvjed koji je održan između 12 i 16 sati u Pevecovim centrima u Zagrebu, Zadru, Rijeci, Slavonskom Brodu, Kutini, Koprivnici i Puli organizirao je Sindikat radnika trgovine Hrvatske. Sindikalni povjerenik Nikola Šuman rekao je kako su današnjim prosvjedom radnici htjeli upozoriti javnost i Vladu na svoj neodrživi položaj i nesigurnu budućnost.

Jučer su razgovarali s predsjednikom Uprave Pevec Grupe Josipom Baotićem, no on im nije dao nikakve konkretne odgovore što će biti s njima. Baotić nam je rekao da novca nema i da izdržimo još mjesec dana bez plaća, a do tada će uprava nešto napraviti, ali ne zna se što, kaže Šuman. Umjesto pravih informacija, uprava nam priča bajke, dodaje.

U Pevecovim centrima radi oko 2000 trgovaca kojima, po procjeni sindikata, tvrtka za plaće duguje između četiri i pet milijuna kuna. Predlažemo Vladi, odnosno Poreznoj upravi, da barem privremeno deblokira račun Pevec grupe, kako bi nam isplatili plaće makar za rujan, rekao je Šuman.

Sindikat planira novi prosvjed u sutra ujutro pred Pevecovim centrom u Škorpikovoj ulici u Zagrebu, gdje bi se trebali okupiti djelatnici iz ostalih centara posrnulog trgovačkog lanca. (H)