Ponude za Radensku do 12. veljače

Rok za zaprimanje obvezujućih ponuda navodno je produžen jer se čeka jednog potencijalnog stranog ulagača, a gotovo je sigurno da će ponudu predati i češki proizvođač pića Kofola, piše slovenski dnevni list Delo.

Obvezujuće ponude za kupnju Radenske, najvećeg slovenskog proizvođača mineralnih voda, zaprimat će se do 12. veljače, piše Delo pozivajući se na neslužbene izvore bliske Pivovarni Laško.

Prema prethodnom planu, rok za predaju ponuda bio je 4. veljače, ali prodajni konzorcij (80-postotni vlasnik Radenske je Pivovarna Laško) odlučio produžiti rok. Delo piše da bi jedan od razloga za produženje roka mogao biti to što se čekao odziv jednog potencijalnog stranog kupca, navodno ruskog, koji u prvotnom roku nije mogao ispuniti sve uvjete za sudjelovanje na natječaju.

Upućeni tvrde da će obvezujuće ponude gotovo sigurno predati  češka Kofola, koja proizvodi i puni razna pića u sedam pogona u četiri države (Češkoj, Poljskoj, Slovačkoj i Rusiji). Češka tvrtka zainteresirana je za širenje na jugoistočnu Europu, regiju u kojoj je Radenska nekada bila značajan igrač.

Upitno je hoće li ponudu predati Coca-Cola, koja je već preuzimala neke lokalne proizvođače, ili njen globalni suparnik Pepsi, koji s Radenskom surađuje od 1990. No, za sada američki partner nije pokazivao da je zainteresiran za kupnju Radenske, navodi Delo. (Banka.hr)

Prethodni članakCijena kave arabica u tri mjeseca porasla 23 posto
Sljedeći članakDvostruko više jamstvenih sredstava prerađivačima