Ako razmišljate o zaokretu u karijeri, spremni ste pomaknuti se s mjesta ili jednostavno želite čuti iskustva onih koji su se upustili u isplativi poduzetnički pothvat, ova mini konferencija bi vam mogla biti od koristi.

U kongresnom centru Green Gold u Zagrebu 5. prosinca u 18 sati novim će poduzetnicima biti predstavljen zanimljiv poslovni koncept koji obećava veliki tržišni potencijal uz mala početna ulaganja.

“Otvaranje samoposlužne praonice rublja zahtjeva minimalno ulaganje vremena jer se može voditi uz stalni posao. Osim toga, novčana ulaganja su relativno mala u odnosu na druge poduzetničke projekte, a najzanimljivija je projekcija godišnjeg prihoda koji iznosi oko 38.000 eura”, kaže Mario Martinek, direktor tvrtke Bijeli svijet i organizator mini konferencije “Jumpstart – isplativa poslovna ideja”.

Samoposlužne praonice rublja pojavile su se prije 90 godina u SAD-u, prije 70 godina u Velikoj Britaniji, prije 20 godina u Italiji i tek prije godinu dana u Hrvatskoj.

Tržište nije zasićeno jer u čitavoj državi postoji svega desetak praonica, od Zagreba, Splita, Rijeke i Pule do Dubrovnika. Početno ulaganje za mini praonicu je 12.000 eura, a povrat investicije može biti već nakon šest mjeseci. Za samoposlužnu praonicu je potrebno uložiti nešto više, ali je i mjesečna zarada veća te iznosi oko 3.200 eura.

Martinek kaže da će sudionici saznati kako od ideje doći do profitabilnog biznisa i dobiti sve potrebne savjete za otvaranje praonice rublja – od inicijalnog ulaganja, tehničkih uvjeta, savjeta oko marketinških i prodajnih aktivnosti do financijske prognoze i mikrokreditiranja.

Osim toga, čut će konkretne primjere, a na kraju Jumpstart mini konferencije će sudjelovati na svečanom otvaranju praonice Washhouse u Savskoj koja je opremljena najmodernijim LG uređajima.

Vlasnik Washhouse-a, Domagoj Lucić, na poduzetnički korak se odlučio nakon Jumpstar mini konferencije u ožujku ove godine. Budući da u Zagrebu postoji samo jedna samoposlužna praonica, vidio je svoju priliku s obzirom na veličinu grada i potrebe stanovništva te je odlučio investirati u praonicu.

Jedan od govornika na Jumpstart mini konferenciji je i Denis Cetina, vlasnik samoposlužne praonice Pula, koji je u mirovini tražio priliku da omogući obitelji dodatni prihod.

“Iako mi to nije bio inicijalni plan, nakon Jumpstarta u ožujku i konzultacija s tvrtkom Bijeli svijet, te vidjevši da takvi modeli praonica postoje u susjednim zemljama, odlučio sam otvoriti praonicu rublja. Prošlo je pet mjeseci i zahvalan sam im što su me ohrabrili. To je bilo jednostavno i profitabilno ulaganje, povrat investicije se razvija po poslovnom planu i razmišljam o pokretanju još jedne praonice”, rekao je Cetina.

Ulaz na mini konferenciju je besplatan, uz ograničen broj sudionika, stoga vas pozivamo da sudjelovanje potvrdite na vrijeme putem e-mail adrese info@bijelisvijet.hr ili na 01/3091870.