Poslovna moda – što odabrati, a što izbjegavati za profesionalan izgled

Ako želite odavati dojam profesionalca i ozbiljnog poslovnog čovjeka u svim poslovnim situacijama, tada ono što nosite ima puno veće značenje nego što se može činiti na prvi pogled

Muška je moda naizgled vrlo jednostavna: košulja i hlače i spremni ste. No, ako želite profesionalno izgledati u poslovnim situacijama, tada je mnogo detalja na koje treba obratiti posebnu pažnju. O tome kako jednostavno postići poslovni izgled, ali i što izbjegavati, čitajte u nastavku.

Kako početi?
Ako želite odavati dojam profesionalca i ozbiljnog poslovnog čovjeka u svim poslovnim situacijama, tada ono što nosite ima puno veće značenje nego što se može činiti na prvi pogled. Da, velika se većina muških modnih kombinacija, posebno onih poslovnih, svodi na hlače i muške košulje, no, nisu svi modeli hlača, a definitivno i košulja, primjereni svim prilikama.

Kako biste bili prikladno odjeveni, razmislite o kojoj se poslovnoj situaciji radi. Ako ste na visokoj poziciji ili pak idete na sastanak s osobama na visokoj poziciji, tada su obavezni hlače, jednobojna košulja (po mogućnosti bez ikakvih uzoraka) i sako. Iako su kravate proteklih godina nekako izgubile na važnosti, mnogi ih muškarci i dalje vole nositi jer one daju pečat ozbiljnosti svakoj kombinaciji. Kada je u pitanju boja hlača, crna, tamno siva, tamno plava i nijanse smeđe odlične su mogućnosti koje se lako kombiniraju, a koje istovremeno imaju vrlo poslovan izgled. Bogat izbor raznovrsnih modela hlača pogledajte na answear.hr/k/muskarci/odjeca/hlace.

U nešto ležernijim situacijama možete se odlučiti za košulje neupečatljivog uzorka, na primjer s prugama ili točkama u kombinaciji s jednobojnim hlačama i remenom. Remen ima zanimljivu modnu ulogu, osim naravno, one praktične. Vrlo često kombinacije bez remena djeluju “nedovršeno”, tako da uvijek stavite odgovarajući model remena u hlače kako biste zaokružili svoj poslovni izgled. Bogat izbor remena istražite na stranici Answear.

Kada su u pitanju boje košulja, jednobojne košulje u bijeloj, nijansama sive i sličnih, “laganih” boja odličan su izbor jer ih možete jednostavno kombinirati sa svim drugim bojama, a uvijek djeluju vrlo poslovno i ozbiljno.

U slučaju poslovnog sastanka ili neformalnijeg poslovnog druženja izvan prostora tvrtke, tada se možete čak odlučiti i za karirane košulje. Što je manje boja u kombinaciji, to košulja djeluje poslovnije, tako da trebate procijeniti koliko je ležeran sastanak na koji idete i prema tome odabrati dovoljnu “količinu” i kombinaciju boja na svojoj košulji. Košulje raznih boja i dezena dostupne su u širokoj ponudi na Answear gdje ćete vrlo jednostavno pronaći onu koju tražite za svoju poslovnu priliku.

Što izbjegavati?
Poslovni izgled ima jasna pravila koja brane sve proizvode od trapera. Bez obzira na to što su traperice i košulje od trapera vrlo udobne, moderne i odlično se mogu modno kombinirati, njima nikako nije mjesto u poslovnom looku kada želite ostaviti dojam ozbiljnosti i profesionalnosti.

Isto tako, kod odabira obuće, tenisice i slične modele ležernije obuće bi trebalo definitivno izbjegavati jer oni imaju nonšalantnu notu koja nije poželjna u poslovnom odijevanju.

Na kraju, ovisno o situaciji, na vrlo službenim razinama nisu primjerene ni košulje kratkih rukava, bez obzira na vanjsku temperaturu. Radije odaberite kvalitetnu košulju dugih rukava od prozračnih materijala jer ćete tako pokazati svoju profesionalnost.

Za poslovnu modnu inspiraciju, ali i za onu za slobodno vrijeme, otiđite na Answear i pogledajte bogatu ponudu.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakWFP upozorava na prekid lanaca opskrbe u Ukrajini
Sljedeći članakVindija od 1. travnja povećava otkupnu cijenu mlijeka