Prehrambena kompanija Vindija od 1. travnja povećava otkupnu cijenu mlijeka za 15 lipa, a od 1. svibnja za dodatnih 10 lipa. Tako će kooperanti dobivati 25 lipa više po litri predanog mlijeka, što uz dosadašnja povećanja od početka godine čini ukupno povećanje od 67 milijuna kuna na godišnjoj razini, odnosno pola kune više po otkupljenoj litri mlijeka, objavljeno je iz varaždinske tvrtke.

Varaždinska kompanija mlijeko otkupljuje od više od 1.000 gospodarstva, a povećanjem otkupne cijene mlijeka svih svojih kooperanata Vindija nastavlja podupirati hrvatsku poljoprivredu, farmere i male poljoprivrednike.

“Pratimo i razumijemo stanje na tržištu, svjesni smo izazova koje previranja cijena stavljaju pred naše vrijedne farmere i ovo povećanje otkupnih cijena dodatna je potpora malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, ali i većim farmama u nastavku i konkurentnosti njihovog poslovanja. To vidimo kao jedini ispravan put prema jačanju gospodarstva ne samo regija na sjeveru Hrvatske, nego i cijele zemlje. Naši su poljoprivrednici posebno pogođeni turbulencijama na tržištu, stoga prepoznajemo važnost kontinuiranog ulaganja u uspješnu suradnju koju s njima ostvarujemo već dugi niz godina. Temeljimo ju na međusobnom povjerenju i pravovremeno prepoznajemo prilike za poboljšanja pa uvijek nastojimo najbolje odgovoriti na zahtjeve tržišta. Aktualno povećanje otkupne cijene mlijeka za naše dobavljače znači 25 lipa više po svakoj litri kravljeg mlijeka”, rekao je Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije.

Varaždinska Vindija svakodnevno mlijekom opskrbljuje tržište cijele Hrvatske, ali i regije pa i dijelove Europske unije, a mlijeko ‘z bregov je već niz godina mlijeko broj 1 prema izboru potrošača u Hrvatskoj, zaključuje se u priopćenju.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!