PP Orahovica otvorila novu tvornicu i predstavila novi brend

Poljoprivredno poduzeće Orahovica (PP Orahovica) u prisustvu Ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, otvorila je novu tvornicu za preradu slatkovodne ribe.

Uz to tržištu je predstavljen i novi brend Panona Mare pod kojim će se proizvodi ribnjačarstva PP Orahovice naći na tržištu, javljaju iz tvrtke.

PP Orahovica najveći je proizvođač slatkovodne ribe u Republici Hrvatskoj s ukupnim površinama 4500 ha ribnjaka na lokacijama Grudnjak (Orahovica), Lipovljani, Donji Miholjac, Kopačevo (Baranja), Pisarovina i Vrbovljani.

Ulaganja u proizvodnju od 2011. do sada iznose 70 milijuna kuna, a investicije se odnose na obnovu i rekonstrukciju ribnjaka, čišćenje i pripremanje novih ribnjaka kako bi stvorili sirovinu za novu tvornicu. Uz to investirano je i 25 milijuna kuna u izgradnju i opremanje nove tvornice za preradu ribe, koja je financirana kreditnom linijom HBOR-a te sufinancirana bespovratnim sredstvima isplaćenim iz IPARD programa.

Tvornica za preradu slatkovodne ribe, smještena u općini Čačinci ima kapacitet 3 tisuće tona prerađene ribe godišnje, a trenutno zapošljava 15 djelatnika s tendencijom rasta kako će se širiti proizvodni program. PP Orahovica na tržište plasira svježi, smrznuti i dimljeni program slatkovodne ribe, odnosno proizvode cijele ribe, ribljih odrezaka, dimljene proizvode (dimljeni šaran Panona Mare), uskoro će se na tržištu predstaviti i čips od šarana, a planiraju se i mnogi drugi proizvodi.

U 2015. godini PP Orahovica prodala je više od 1,091 t ribe od čega je 70 % proizvedene ribe plasirano na tržištima Europske unije. Najznačajnije količine izvoze se u Bugarsku, Češku i Poljsku.

U PP Orahovici kontinuirano se radi na unapređivanju poslovanja i kvaliteti u proizvodnim procesima što uz prirodno okruženje daje vrhunske, zdrave i domaće proizvode. PP Orahovica trenutno zapošljava 240 djelatnika, a ukupni prihodi za prošlu godinu iznosili su 138 milijuna kuna.

“Kada bih PP Orahovicu trebao kratko predstaviti i reći zbog čega je posebna, bilo bi to  sljedeće: vino silvanac zeleni, lješnjak, slatkovodna riba ali najvažnije PP Orahovica su vrijedni ljudi koji ju čine. Lider smo i najznačajniji proizvođač i prerađivač slatkovodne ribe u RH. Najvažniji razlozi za ulaganje u novu tvornicu su: naš odgovor na zahtjeve tržišta i ubrzani tempo života te potrebe naših kupaca za gotovim i polugotovim proizvodom vrhunske kvalitete, bolja prodajna cijena naših proizvoda te širi i kvalitetniji asortiman naših proizvoda od ribe”, naglasio je Vlado Čondić-Galiničić predsjednik Uprave PP Orahovica. (lider.media)

Prethodni članakLidl Njemačka radi na Express formatu
Sljedeći članakPonuda svježih proizvoda utječe na lojalnost kupaca