Tržišne komunikacijePredstavljanjem kalendara "Eudaimonija 2017" otvoren steampunk bar "Mr. Fogg"

Predstavljanjem kalendara “Eudaimonija 2017” otvoren steampunk bar “Mr. Fogg”

steampunk bar Mr. FoggU novootvorenom prvom steampunk baru u Hrvatskoj “Mr. Fogg” predstavljen je kalendar za 2017. godinu pod imenom “Eudaimonija 2017”.

Iza projekta stoje 4look Men Gentlemen Shop & Polyboy barber shop u suradnji s partnerima iz studija TinyBizz Photography, uz podršku Hendrick’sa. Dijelovi antiknih strojeva, mnoštvo bakrenih i željeznih materijala te vintage detalji ispunili su maštovit prostor bara dok su glavni akteri kalendara, brkati muški modeli i hostese odjevene po uzoru na viktorijansku modu dočekali i ugostili više od 100 gostiju.

Među njima su bila i brojna poznata lica poput glumca, pjevača i ujedno zaštitnog lica kalendara Damira Kedže, glumca i redatelja Mirana Kurspahića, scenografa, dizajnera i glazbenika Ivice Propadala, voditelja Marija Petrekovića, manekenke i modela Kristine Šalinović i mnogi drugi.

“Eudaimoniju 2017” utjelovljuju stvarni muškarci koje svakodnevno susrećemo na ulicama, ali osim što izgledaju moderno i zanimljivo, oni svojim načinom življenja promoviraju i komuniciraju eudaimonistički životni stil. Moderni muški lifestyle koji je vidljiv u ovom kalendaru počiva na  konceptu muškarca koji brine o svom izgledu, uređuje se te se trudi izraziti svoj jedinstveni stil i karakter.

“Pri izradi kalendara u prvi smo plan stavili 12 različitih muškaraca koji su kroz fotografije predstavili svoju suštinu, kako onoga što rade u svakodnevnom životu, bilo da se radi o glazbi, poduzetništvu, sportu, umjetnosti tetoviranja i dr., tako i onog što predstavlja njihove hobije poput jedrenja, sviranja gitare, uređivanja custom motora i sl. Osnovna je ideja ovog projekta vratiti u trend kalendare koji su počeli nestajati iz ponude, a za kojima ljudi i danas imaju potrebe ukoliko su interesantni i predstavljaju svojevrsno umjetničko djelo”, izjavio je Damir Matešković, vlasnik 4look Men Gentlemen Shopa i idejni tvorac projekta.

Za predstavljanje ovog zanimljivog i neobičnog koncepta odabran je jednako tako neobičan i scenografski dojmljiv, prvi viktorijanski steampunk bar u Hrvatskoj “Mr. Fogg”. Nazvan po glavnom liku legendarnog romana Julesa Vernea “Put oko svijeta u 80 dana”, ovaj inovativan lokal na vrlo suptilan i kreativan način objedinjuje antikne strojeve i odabrane komade namještaja u maštovitu steampunk priču.

Mašta i raznolikost bile su prisutne i u širokoj ponudi bara koja obuhvaća pića iz cijelog svijeta, a na tom putovanju kroz razne okuse svoje je mjesto našao i Hendrick’s, najneobičniji džin na svijetu. On se svojom esencijom svježeg krastavca i ružinih latica te krajnje neobičnom bocom, čiji dizajn vuče inspiraciju iz tradicionalnih viktorijanskih apoteka, savršeno uklapa u ovo otkačeno, kreativno i nadasve neobično društvo. Na ulazu “Mr. Fogga” goste je dočekalo i vizualno oduševilo Hendrick’sovo terensko vozilo Fiat Campagnola iz 1967. godine, koje služi kao dostavno vozilo za isporuku svježih krastavaca. Pokraj se našao i mini info bar sa svim ostalim brendovima koji se pojavljuju u kalendaru.

Tin Hasanefendić, brend menadžer Hendrick’sa za Hrvatsku, ovom je prilikom izjavio: “Kalendar ‘Eudiamonija 2017’ koncept je koji prkosi uobičajenosti te je već sam lajtmotiv cjelokupnog koncepta privukao našu pažnju. Neobičnost, profinjenost i ekskluzivnost zajednički su nazivnik cijele Hendrick’sove linije proizvoda koja se savršeno podudara sa stilom i karakterom prvog hrvatskog steampunk bara Mr. Fogg.

Kalendar je nazvan zanimljivim imenom “Eudaimonija”, koji označava jedan od koncepata Aristotelove etike, a u modernoj se psihologiji shvaća kao koncept koji obuhvaća autonomiju pojedinca, osobni rast, pozitivne odnose s drugima, ukratko potrebu i potragu za srećom i blagostanjem te predstavlja upravo ono što inspirira suradnike okupljene oko kalendara.

 

Najnovije objave

dm Zadar jump održat će se u subotu 27. srpnja

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27....

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...