Predstavljeni rezultati rada Zaklade “Vaša pošta”

Zaklade je osigurala bolju budućnost za više od 500 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Predstavljanje rada Zaklade Vaša Pošta. Na fotografiji: Hrvoje Parlov, Ivana Mrkonjić, Ivan čulo i Siniša Sukunda. (Foto: Darko Tomaš / CROPIX)

U dvorani Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, u srijedu 8. veljače 2023. održano je predstavljanje rada Zaklade „Vaša pošta“ pod pokroviteljstvom Olega Butkovića, potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra mora, prometa i infrastrukture, te Marina Piletića, ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Okupljene predstavnike tvrtki, državnih institucija, dječjih domova i centara za socijalnu skrb uvodno je pozdravio Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte: “O značaju Zaklade svjedoči i činjenica da su od samog početka svi predloženi projekti i pokrenute aktivnosti u najkraćem roku prihvaćeni od strane mjerodavnih državnih institucija, uključujući i sustav socijalne skrbi, na čemu smo posebno zahvalni.”

“Zaklada Vaša pošta jedna je od najuspješnijih priča društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj”, rekao je Alen Gospočić, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, izaslanik ministra Butkovića.

Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministar Marin Piletić, istaknuo je dobru suradnju svih institucija socijalne srbi sa Zakladom “Vaša pošta”: “Naša je dužnost podržati sve koji daju dodatnu vrijednost društvu u kojem živimo omogućavajući financijsku pomoć djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi po izlasku iz institucija. Zahvalni smo Zakladi na svemu učinjenom za zaštitu i promicanje prava djece, što je i jedan od prioriteta Vlade Republike Hrvatske.”

Ivana Mrkonjić, predsjednica Upravnog odbora Zaklade “Vaša pošta” i članica Uprave Hrvatske pošte, predstavila je rezultate rada Zaklade te pozvala okupljene da se pridruže Zakladi u stvaranju bolje budućnosti za djecu: “Pomozimo našim mladima da ispune svoj pun potencijal, dosegnu visine koje zaslužuju te postanu svijetli odraz hrvatske mladeži s perspektivnom budućnosti.”

U 13 godina djelovanja Zaklada “Vaša pošta” uručila je više od 500 polica životnog osiguranja i donirala više od tri milijuna eura u suradnji s 20 dječjih domova čime je postala sinonim za trajnu i sigurnu pomoć djeci i mladima iz sustava socijalne skrbi.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakHrvatski građani u prošloj godini putem Glova naručili više od 848 tisuća pizza
Sljedeći članakU 2021. porasla potrošnja proizvoda ribarstva i akvakulture