Prodaja Kraš grupe u prvom kvartalu porasla za 10 posto

kras1Kraš grupa, koju čine najveći domaći konditor Kraš, Karolina te Mira iz Prijedora, u prvom je kvartalu ove godine ostvarila konsolidirane ukupne prihode od 207 milijuna kuna, što je više od 19 milijuna kuna nego u prvom tromjesečju prošle godine.

Prihodi od prodaje na domaćem tržištu iznosili su 104 milijuna kuna, dok je na inozemnim tržištima ostvareno 97 milijuna kuna prihoda od prodaje.

U izvještaju o tromjesečnom poslovanju koji je Kraš grupa dostavila Zagrebačkoj burzi ističe se kako je rast ukupnih prihoda od 10,1 posto bio popraćen i rastom ukupnih rashoda od 10 posto, uz obrazloženje da je trend povećanih nabavnih cijena osnovnih sirovina (osobito kakaovca i prerađevina od kakaovca te koštičavog voća) iz prošle godine nastavljen i u prvom ovogodišnjem kvartalu.

U takvim uvjetima poslovanja brutodobit Grupe iznosila je visokih 73,1 milijun kuna, pri čemu je brutomarža na razini od 36,34 posto.

Kvartalna netodobit iznosila je 1,8 milijuna kuna. U izvještaju se navodi i kako su u prvom ovogodišnjem kvartalu nastavljene aktivnosti na jačanju tržišnog pozicioniranja brendova uz povećane marketinške aktivnosti i ulaganja i da je sukladno planovima razvoja u tijeku povećana investicijska aktivnost na modernizaciji proizvodnih pogona u tvornicama u Zagrebu, Osijeku i Prijedoru. (glas-slavonije.hr)

Prethodni članakMaraska neće otkupljivati višnju marašku
Sljedeći članakSavršenstvo okusa i bogatstvo tradicije