sir vindijaProizvodnja sireva u Hrvatskoj ima dugu i slavnu tradiciju koja seže do stotinu godina unatrag. Vindija kao vodeća hrvatska prehrambena tvrtka također posvećuje veliku pozornost sirarstvu, kruni mljekarskoga zanata. Vindijine sirane proizvode svježe, meke, polutvrde i tvrde sireve od kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka te u svojoj ponudi ima oko trideset različitih vrsta sireva.

STVORENI ZA HEDONISTE
Među najcjenjenijim proizvodima varaždinske prehrambene tvrtke zasigurno su plemeniti sirevi, čiji je Vindija prvi i jedini proizvođač u Hrvatskoj. Svoj naziv dobili su zbog plemenitih plijesni koje siru daju specifičan okus i miris. Capron i Caprilo najnagrađivaniji su predstavnici Vindijinih plemenitih sireva koji sadržavaju dvije različite kulture plijesni – bijelu i plavu.

Najdraže delicije mnogobrojnih gurmana, sirevi s plemenitim plijesnima, još veći užitak pružaju uz čašu dobrog vina. Pikantan okus Caprona izvrsno prija uz traminac, koji svojom cvjetnom aromom naglašava sve kvalitete tog sira. Slađi sauvignon ili odležani merlot smatraju se odgovarajućim vinima uz Capro blue, a oštrija aroma Caprila može se sljubiti s blago slatkim rizlingom.

SIREVI KOJE GURMANI OBOŽAVAJU
Vrhunskom kvalitetom posebno se ističu Vindijini tvrdi sirevi Bovidur (tvrdi kravlji sir), Ovidur (tvrdi ovčji sir) i Caprodur (tvrdi kozji sir), višestruki dobitnici zlatnih i srebrnih odličja na svjetskom ocjenjivanju sireva “World Cheese Awards” u Londonu i DLG u Frankfurtu.

Izvorna imena tih izvrsnih proizvoda potječu od latinskih riječi bos, bovis (krava), capra (koza) i ovis (ovca) – uz dodatak latinskog pridjeva dur (tvrd). Tvrdi sirevi iz Vindije kao stvoreni su za pripremu ukusnoga i maštovitog obroka. Lagana piletina izvrsno se slaže s Bovidurom, a Ovidur je kao stvoren za kombinaciju sa svinjskim odrescima ili janjećim kotletima.

Jela od tamnijeg mesa mogu se poslužiti s Caprodurom, koji može biti nariban i rastopljen u umaku, a može se koristiti i kao zapečene korice s krušnim mrvicama i začinima. Blago pikantan okus i miris kozjeg sira izvrsno se nadopunjuju s aromom vina kao što su sauvignon blanc ili chardonnay, koja svojom voćno-kiselkastom notom dodatno pojačavaju užitak u toj elitnoj namirnici. Pedesetogodišnje iskustvo u stvaranju zdravih i ukusnih proizvoda razlog je zašto su Vindijini sirevi omiljeni specijaliteti svakog sladokusca.

Tradicionalna priprema, jedinstven okus i premium kvaliteta……..Veličanstveni sirevi iz Vindije!

PROMO