Kompanija Meggle Srbija u ovoj godini planira investicije od oko 2,5 milijuna eura, izjavio je direktor te kompanije Branimir Bogdan.

Meggle je, prema njegovim riječima, spremna i financijski podržati farmere u Šumadiji i Srbiji jer do kraja godine očekuje dobivanje dozvola za izvoz u Europsku uniju i Rusku Federaciju.

“Planovi za ovu godinu su izuzetno ambicizioni, ali realni”, rekao je Bogdan u izjavi Tanjugu te dodao kako su sva obećanja dana prije tri godine kada je njemački Meggle preuzeo kragujevačku mljekaru “Mladost” ne samo ostvarena već i premašena.

“Od kada smo došli na tržište Srbije imamo konstantan rast, tako da smo 2013. godinu završili s više od dva puta većom proizvodnjom i prodajom u odnosu na period prije kupovine kragujevačke mljekare”, istaknuo je Bogdan.

Naglašavajući da je za kompaniju tržište Srbije primarno, Bogdan ističe da će u ovoj godini određeni dio poslovanja biti usmjeren na izvoz jer, kako je naveo, očekuje da će do kraja 2014. godine Meggle Srbija postati vlasnik izvoznog broja za Europsku uniju i Rusku Federaciju.

“U ovoj godini razina investicija bit će oko 2,5 milijuna eura i to prvenstveno u kvalitetu proizvodnje”, rekao je Bogdan i podsjetio da je Meggle do danas uložio gotovo devet milijuna eura u Srbiju, i to u povećanje kapaciteta proizvodnje, otkup sirovina, mašinska postrojenja, rekonstrukciju objekata i skladište gotovih proizvoda. (Tanjug.rs)