Institut hrvatske glazbe (IHG) dodijelio je glazbenom projektu Karlovačke pivovare “Karlovačko Live” nagradu Prijatelj hrvatske glazbe, izvijestili su iz te pivovare.

Nagrada je ove godine dodijeljena prvi puta, a uz Karlovačko Live dobio ju je i Narodni radio.

Prijatelj hrvatske glazbe je nagrada koja se dodjeljuje pravnim osobama ili projektima koji su svojim dugoročnim djelovanjem znatno doprinijeli interesu i popularizaciji hrvatske glazbe, kao i stvaranju uvjeta za daljnju afirmaciju i unaprjeđenje statusa svih hrvatskih glazbenika.

O dodjeli nagrade jednoglasno je odlučeno na sjednici Upravnog odbora IHG-a 11. ožujka 2013. godine.

“Projekt Karlovačko Live Karlovačke pivovare primjer je iznimno uspješno suradnje velike kompanije s brojnim hrvatskim glazbenicima. To je  platforma za izvođače koji uz ovakvu potporu lakše dolaze do publike, dok istodobno najširi broj ljubitelja glazbe u njoj uživa uz vrhunske standarde koncertne produkcije. Nakon 10 godina postojanja projekta može se govoriti o posve zasebnom brendu koji dokazuje brojne mogućnosti uspješne suradnje hrvatskih kompanija s glazbenom zajednicom”, stoji u obrazloženju odluke.

Predsjednik Uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher istaknuo je da je vrlo ponosan što je Karlovačko Live dobilo ovo iznimno priznanje.

“Karlovačko Live je naziv za sjajan glazbeni projekt koji je tijekom godina postao jedna od najpopularnijih glazbenih platformi u Hrvatskoj i istinski brend. Zajedno s najboljim domaćim glazbenicima proteklih 10 godina našim smo odraslim potrošačima pružili jedinstvena glazbena iskustva. Drago nam je da je i struka prepoznala doprinos našeg projekta domaćoj glazbi i jako smo sretni što smo postali prva kompanija koja je proglašena prijateljem hrvatske glazbe”, naglasio je Gerschbacher.

Nagrada IHG-a Prijatelj hrvatske glazbe bit će uručena predstavnicima nagrađenih tijekom poslijepodnevnog predprijenosa dodjele Diskografske nagrade Porin, 11. svibnja 2013. u dvorani Centra Zamet u Rijeci.

Karlovačko Live zajednički je naziv posebnih glazbenih projekata vezanih uz Karlovačko pivo koji se održavaju od 2002. godine. Tijekom 10 godina na Karlovačko Liveu su nastupali neki od najpoznatijih domaćih izvođača: Prljavo Kazalište, Severina, Crvena jabuka, Miroslav Škoro, Gazde, Parni valjak, Jelena Rozga, Tony Cetinski i drugi.