Karlovačka pivovara predstavila drugo izvješće o održivosti

alexander-gerschbacher-izvjesce-o-odrzivosti-2011Karlovačka pivovara danas je predstavila svoje drugo izvješće o održivosti pod nazivom “Proizvodimo bolju budućnost”.

Izvješće pokriva različita područja korporativne društvene odgovornosti i sadržava važne podatke koji se odnose na aktivnosti Karlovačke pivovare u području utjecaja na okoliš, angažiranju zaposlenika i zalaganju za odgovornu konzumaciju alkohola, priopćeno je danas iz ove pivovare.

“Održivost za nas znači voditi brigu o budućnosti. Svoje smo napore usmjerili na to da Karlovačka pivovara bude najbolje mjesto za proizvodnju piva. Vjerujemo u stalan rast i razvoj i kao odgovorna tvrtka nastavit ćemo ulagati u naše radnike, marke i tehnologiju na dobrobit našeg poslovanja, svih dionika te zajednice u kojoj poslujemo. Ovo izvješće daje pregled različitih aktivnosti iz područja korporativne društvene odgovornosti za 2010. godinu uključujući relevantne podatke”, rekao je predsjednik uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher tijekom predstavljanja izvješća.

Iz pivovare ističu kako je utjecaj na okoliš jedan je od najznačajnijih segmenata u području korporativne društvene odgovornosti tvrtke.

zvonimir-nemet-alexander-gerschbacher-ljudmila-bratko-gaspicDirektor Sektora lanca opskrbe Karlovačke pivovare Zvonimir Nemet istaknuo je kako Karlovačka pivovara ulaže napore u stalna unapređenja i ulaganja u nadogradnju sustava zaštite okoliša, a kao rezultat ulaganja u smanjenje štetnog utjecaja na okoliš, podaci pokazuju da je Karlovačka pivovara u razdoblju od 2008. do 2010. godine smanjila potrošnju električne energije za 9,6%, potrošnju toplinske energije za 13,4%, a potrošnju vode za 27,1% po hektolitru proizvedenog piva.

“U 2010. također smo ostvarili svoja dva važna cilja: finalizirali smo pročistač otpadnih voda i modernizirali smo varionicu. Ponosimo se pozitivnim trendovima vezanima uz potrošnju energije te ćemo i dalje raditi na tome”, kazao je Nemet.

Izvješće o održivosti “Proizvodimo bolju budućnost” dostupno je na internetskoj stranici Karlovačke pivovare.

Prethodni članakViro s dobiti od 40,4 milijuna kuna
Sljedeći članakDukat Grupa: U prvih devet mjeseci pad dobiti od 27,6 posto