Promet industrije u ožujku pao na mjesečnoj i godišnjoj razini

U ožujku je ukupni kalendarski prilagođen promet industrije u odnosu na isti lanjski mjesec pao za 8,1 posto, pri čemu je na domaćem tržištu pao za 4,6 posto, dok je na stranom tržištu porastao za 14,7 posto

Ukupni promet industrije u Hrvatskoj u ožujku je smanjen u odnosu na veljaču za 3,1 posto, a na godišnjoj razini pao je za 8,1 posto, pokazuju podaci Državnoga zavoda za statistiku, objavljeni u ponedjeljak.

Ukupni sezonski i kalendarski prilagođen promet industrije u ožujku pao je za 3,1 posto u odnosu na veljaču, pri čemu je na domaćem tržištu skliznuo za 1,6 posto, a na stranom za 2,2 posto.

U ožujku je ukupni kalendarski prilagođen promet industrije u odnosu na isti lanjski mjesec pao za 8,1 posto, pri čemu je na domaćem tržištu pao za 4,6 posto, dok je na stranom tržištu porastao za 14,7 posto.

U ožujku 2018. u usporedbi s prethodnim mjesecom ukupna prodaja energije manja je za 40,9 posto, a kapitalnih proizvoda za 2,4 posto. Istodobno je ukupna prodaja trajnih proizvoda za široku potrošnju porasla za 10,8 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,6 posto i intermedijarnih proizvoda za 2,5 posto.

U usporedbi s ožujkom 2017., u trećem ovogodišnjem mjesecu ukupna prodaja energije pala je za 59 posto te kapitalnih proizvoda za 24,2 posto, dok je prodaja trajnih proizvoda za široku potrošnju povećana za 9,2 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,1 posto i intermedijarnih proizvoda za 1,2 posto.

Prethodni članakLidl otvorio prvu trgovinu u Umagu
Sljedeći članakOdržano finale Lino višebojca u Nedelišću