Promotivna akcija Hrvatske gospodarske komore “Kupujmo hrvatsko” ove godine počinje u Zagrebu gdje se, u izvršnoj organizaciji Komore Zagreb, održava 19. i 20. travnja na Trgu bana Josipa Jelačića, izvijestili su iz HGK – Komore Zagreb.

Na manifestaciji će sudjelovati oko 360 izlagača – tvrtki, obrta, obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava, mikro poduzetnika, pri čemu je oko 113 sudionika te akcije s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

U petak, 19. travnja, promotivne prodaje se, uz prateći program, održavaju od 9,00 do 18,00 sati, a u subotu, 20. travnja, od 9,00 do 14,00 sati.

Putem akcije “Kupujmo hrvatsko” Hrvatska gospodarska komora i dalje nastoji promovirati kvalitetne domaće proizvode, posebice nositelje znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, s ciljem da se istakne važnost kupnje takvih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva i očuvanju nacionalnoga identiteta.

Znak “Hrvatska kvaliteta” do sada nosi 225 proizvoda i dvije usluge, dok znak “Izvorno hrvatsko” ima 123 proizvoda i dvije usluge.

Akcija “Vrijedne ruke”, koja se provodi kao zajednički projekt HGK-a, HOK-a i resornog ministarstva, promovira marljive ljude koji svojim umijećem, znanjem i skromnošću proizvode suvenire, rukotvorine, tradicijske i ekološke proizvode nastale u obrtima, zadrugama, obiteljskim gospodarstvima i malom poduzetništvu. Nakon Zagreba, ta promotivna akcija, kao i prijašnjih godina, održat će se ukupno u 21. hrvatskom gradu, a završnica će biti 14. rujna u Čakovcu.