Zaklada Hrvatska za djecu velikim događanjem na Trgu bana Josipa Jelačića, uz građane grada Zagreba, učinila mali korak velikim i vratila osmijehe na brojna dječja lica

U želji da uspješno privede kraju inicijativu “Učini mali korak velikim” i ispuni 1.000 dječjih želja do kraja godine, Zaklada Hrvatska za djecu, jučer je u Zagrebu, uz prisutnost brojnih uzvanika iz hrvatskog političkog i gospodarskog života, no jednako tako i brojnih građana, bogatim programom obilježila Međunarodni dan djece i podsjetila na neizostavnu važnost kontinuirane brige za djecu Hrvatske.

Druženju, na kojem je bilo uistinu mnogo emocija usmjerenih djeci u potrebi, a koje se održalo pod pokroviteljstvom Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne skrbi, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva zdravstva prisustvovali su Marija Pletikosa, izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske i državna tajnica u Ministarstvu demografije, obitelji, mladih i socijalne skrbi te članica Upravnog odbora Zaklade, državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Branka Ramljak te Biserka Butković, izaslanica i posebna viša savjetnica gradonačelnika Grada Zagreba koje su prigodnim riječima potvrdile da Zaklada čini pravi korak kao i da institucije poput Zaklade Hrvatska za djecu moraju biti imperativ u današnjem društvu.

Ovom prigodom, poruku hrvatskoj javnosti uputio je i Maksim Mrvica ističući: “U životu pijanista postoje mnogi posebni trenuci, trenuci koji te ponesu i otvore nove smjerove onda kad ih i ne očekuješ. No postoje i trenuci kad te zamijete i oni koje još nisi imao prilike osobno upoznati. Upravo zato, ovom prilikom želio bih od srca zahvaliti Zakladi Hrvatska za djecu što je upravo moje ime i moje stvaranje uvrstila kao primjer djeci Hrvatske. Inicijativom Učini mali korak velikim i ovom predivnom slikovnicom doista čini mali korak velikim i vjerujem pruža potrebnu pomoć djeci koja to zaista trebaju. S posebnim ponosom i ja se priključujem ispunjavanju dječjih želja i sve vas od srca pozdravljam u nadi da će mnogo malih koraka hrvatskih građana doista učiniti potreban korak za djecu Hrvatske. Djecu koja to od svih nas s pravom i očekuju.”

Podršku inicijativi Zaklade iskazali su i Mateo Kovačić te Tin Jedvaj koji su se svim prisutnima obratili video porukom. Ne manje važno, doprinos u ispunjenju brojnih dječjih želja dao je i cjelokupni tim GNK-a Dinamo i to ispunjavanjem više od 100 želja djece bez adekvatne roditeljske skrbi i djece u potrebi.

Iznimnu atmosferu na ovom događanju uljepšali su nastupi Glazbene škole Varaždin, Plesnog centra Studio Pula, Breakdance skupine ABOriginals Pula, milozvučni glasovi dječjih zborova – Osnovne škole Stenjevec, Kikići, Pahuljice te Bajka kao i brojni drugi izvođači – Antonia Dora Pleško, pjevači VOICE-a (Ana Bustruc, Ana Androić Knežević, Dora Trogrlić, Mateo Pilat, Martina Milošević), Lucija Ćustić, Damir Kedžo, band Gretta, stand up komičar Goran Vinčić te iluzionist Aryan ispred Studija Smijeha, udruga Vilibald, mađioničar Japa ispred Centra za kulturu i film August Cesarec te igrači GNK-a Dinamo, koji su s djecom, ispred prepune pozornice, zaigrali nogomet.

Svi prisutni imali su priliku vratiti se na trenutak u dane djetinjstva i sjetiti se svih onih trenutaka koji život znače, dok su hrvatske kompanije – Podravka, Atlantic grupa, Zagrebačka banka, Erste banka, Ledo, Filir i Klara, kroz nesebičnu prisutnost svojih maskota te donacije proizvoda pokazale jedinstvenost za djecu Hrvatske.

Do ispunjenja 1.000 konkretnih želja, Zakladu Hrvatska za djecu dijeli još nešto malo manje od mjesec dana, stoga Zaklada ovom prilikom poziva sve građane dobra srca, a koji nisu imali priliku priključiti se jučerašnjem druženju kao ni druženjima održanima tijekom rujna, listopada i studenog u gradovima diljem Hrvatske, da učine mali korak velikim i ispune preostale dječje želje sadržane u primjercima slikovnice Učini mali korak velikim, jednostavnim pozivom na besplatni info telefon 0800 949 121 ili slanjem poruke u inbox Facebook stranice Zaklade.

Nakon ostvarenja cilja, odnosno ispunjenja i posljednje, tisućite dječje želje, slikovnica „Učini mali korak velikim“ bit će dostupna u prodaji po promotivnoj cijeni, a čiji će prihod biti usmjeren djeci Hrvatske.

“Trebamo i tebe. Da baš tebe. U ime sve one djece kojoj trebamo pomoći, koju trebamo prepoznati i koju trebamo podržati, pozivamo te da postaneš dio naše priče i budeš naš prijatelj, pozivamo te da zajedno s nama osjetiš radost i snagu dječjih osmijeha! Radost onoga što danas možda i jedino ima smisla!”