Obitelj Mamić, zastupnik i član Rolex obitelji, proslavila je u hotelu Esplanade Zagreb veliki jubilej – 40. godišnjicu partnerstva s Rolexom, švicarskim proizvođačem satova sa sjedištem u Ženevi. U sklopu proslave održana je i svečana inauguracija velike Rolex Daytona izložbe koja se prvi put održava u Hrvatskoj te daje potpuni uvid u priču ovog legendarnog kronografa.

Večer organizirana za dugogodišnje klijente i poslovne partnere okupila je uvažene goste iz gospodarskog, kulturnog, znanstvenog i športskog života. Među istaknutim gostima bila je i Nj.E. Emilija Georgieva Regamey, veleposlanica Švicarske u Hrvatskoj, kojoj je ovo ujedno bilo prvo službeno događanje od preuzimanja dužnosti. Veleposlanica Regamey istaknula je kako joj je izrazito drago vidjeti uspješnu suradnju obitelji Mamić i Rolexa, okosnice švicarskog gospodarstva, koja traje već impozantnih 40 godina te nadodala kako obje kompanije povezuje ista nit, a to je težnja ka izvrsnosti u svakom segmentu poslovanja.

Kroz kratku video priču uzvanici su imali priliku upoznati se sa poviješću Mamić 1970, koju je započeo osnivač Pero Mamić. “Velika je čast i odgovornost raditi za Rolex. Profesionalizam, odgovornost i ljubav prema poslu vodili su me kroz sve ove godine, a upravo te odlike nastojim prenijeti i ostalim članovima tima koji uspješno nastavljaju obiteljski posao i suradnju s Rolexom”, kazao je Pero Mamić koji je u karijeri imao prigodu raditi i u Rolexu u New Yorku kao jedan od četiri člana ekspertne grupe.

Uz poseban gastronomski doživljaj za koji je bila zadužena Ana Grgić, chefica restorana hotela Esplanade, okupljeni su imali prilike uživati i u ambijentalnim zvukovima jednog od najtalentiranijih mladih glazbenika domaće scene – Vlahe Arbulića. Poseban trenutak večeri uslijedio je kad je moderatorica večeri, glumica Bojana Gregorić najavila otvorenje jedinstvene Rolex Daytona izložbe, posvećenu strasti za brzinom i moto sportu koji su inspirirali ovu ikonu kronograf sata. Rolex Daytona izložba organizirana je kako bi se obilježila ova posebna prigoda te pružilo očaravajuće iskustvo kao znak zahvalnosti za podršku i lojalnost brendu tijekom četiri desetljeća.

Kroz niz panela i interaktivnih prikaza, izložba se vratila korijenima i evoluciji privlačnog sata Cosmograph Daytona, nazvanom po gradu na Floridi koji je sinonim za brzinu, a cijenjen je od strane najbržih svjetskih vozača i entuzijasta. Uzvanici su imali jedinstvenu priliku uživo vidjeti i diviti se novom satu Cosmograph Daytona koji dolazi u Oyster čeliku, opremljen Carachrom monoblok kućištem u crnoj keramici, koji kombinira tehničku izvrsnost i performanse koje su poznate za Rolex s karakterističnom estetikom inspiriranom jedinstvenim naslijeđem ovog modela.

Stvoren 1963., Rolex Cosmograph Daytona je napravljen za utrke i ubrzo je ostvario nevjerojatan uspjeh u svijetu moto sporta, zahvaljujući svojoj pouzdanosti i performansama. Poznat samo kao „Daytona“, sat je stekao titulu ikone kao jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih kronografa na svijetu.
Više od 50 godina nakon stvaranja, Cosmograph Daytona se i dalje razvija. Rolex nikad nije promijenio svoj pristup: nastoji dizajnirati i izraditi kronograf koji najbolje odgovara traganju branda za savršenstvom.