U Hrvatskoj je prošloga tjedna vrijednost fiskaliziranih računa u svim djelatnostima dosegnula 3,13 milijarde kuna, što je za 10 posto manje nego u istom razdoblju godinu ranije, pokazuju najnoviji podaci Porezne uprave objavljeni u ponedjeljak. U razdoblju od 19. do 25. listopada ove godine u svim djelatnostima je izdano 36,6 milijuna računa, što je za 18 posto manje nego u usporedivom lanjskom tjednu.

Pritom je u djelatnosti trgovine na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikala vrijednost fiskaliziranih računa iznosila 2,28 milijardi kuna, što je 3 posto manje nego u istom lanjskom tjednu. U tom je razdoblju izdano 22,3 milijuna računa ili za 13 posto manje.

Istodobno, u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, koja je najviše pogođena strogim epidemiološkim mjerama radi sprječavanja širenja koronavirusa, fiskalizirano je ukupno 206 milijuna kuna ili 42 posto manje nego godinu ranije, a izdano 5,22 milijuna računa ili 29 posto manje.

Na tjednoj razini ukupno fiskaliziran 6 posto manji iznos
U odnosu na drugi tjedan listopada, prošloga tjedna u svim djelatnostima iznos fiskaliziranih računa bio je za 6 posto manji, a broj računa za 1 posto manji.

U odnosu na razdoblje od od 12. do 18. listopada, u trgovini je vrijednost fiskaliziranih računa bila 7 posto manja, dok je broj računa smanjen za 3 posto. U ugostiteljstvu i turizmu, pak, vrijednost računa smanjena je za 7 posto, a broj računa za 3 posto.

Od početka koronakrize vrijednost računa pala za 24,9 milijardi kuna
Od početka koronakrize u Hrvatskoj, u razdoblju od 24. veljače do 25. listopada ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine, fiskalizirano je 116,57 milijardi kuna, što je za 24,9 milijardi ili za 18 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju. Broj fiskaliziranih računa, pak, smanjen je za 25 posto, na 1,27 milijardi.

U trgovini je na godišnjoj razini vrijednost fiskaliziranih računa smanjena za 9 posto, na 82 milijarde kuna, a broj računa za 20 posto, na 758,2 milijuna. U ugostiteljstvu i turizmu vrijednost fiskaliziranih računa manja je za 46 posto te iznosi 12,45 milijardi kuna. Istodobno, broj računa smanjen je za 39 posto, na 189,5 milijuna. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!