Provedeno povećanje temeljnog kapitala Atlantic Grupe

U postupku upisa i uplate novih dionica Atlantic rupe upisan je ukupan broj ponuđenih dionica, odnosno 100 posto od ponuđenih 864.305 novih redovnih dionica društva, skraćene oznake ATGR-R-A, nominalne vrijednosti 40 kuna po dionici.

U priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi se dodaje da je krajnji rok za izvršenje uplata istekao 20. srpnja 2010. u 24:00 sata, te je utvrđeno da su svi upisnici u navedenom roku izvršili uplatu dionica. Na taj način uplaćeno je 700 kuna po svakoj upisanoj dionici, odnosno ukupan iznos od 605,013.500 kuna.

Povećanje temeljnog kapitala iznosi 35 posto u odnosu na prethodno upisani temeljni kapital. Trgovački sud u Zagrebu izdao je rješenje o povećanju temeljnog kapitala društva. Upisani temeljni kapital Atlantic Grupe iznosi 133,372.000 kuna te je podijeljen na 3,334.300 redovnih dionica na ime, svaka nominalne vrijednosti od 40 kuna.

Izrada Prospekta za uvrštenje novoizdanih dionica na Zagrebačku burzu planirana je za rujan, a uvrštenje novoizdanih dionica na ZSE uslijedit će nakon što prospekt odobri i Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa), stoji u priopćenju.

EBRD financira Atlantic Grupu s 57,5 milijuna eura

Iz Europske banke za obnovu i razvoj danas su priopćili da korporativnu integraciju u regiji jugoistočne Europe, kao i razvoj jakih lokalnih prehrambenih brandova nastavljaju podržavati kroz financijski paket hrvatskoj Atlantic Grupi.

“EBRD pomaže financirati širenje Atlantica kroz akviziciju slovenske Droge Kolinske čime će nastati jedna od najvećih prehrambenih grupacija u regiji”, stoji u priopćenju. Također se ističe da je navedena banka u postupku dokapitalizacije Atlantic Grupe upisala 284.301 redovnu dionicu za što je izdvojila 199 milijuna kuna (27,5 milijuna eura). EBRD je tako preuzeo 8,5-postotni udjel u Atlanticu čime je postao njegov drugi najveći dioničar nakon osnivača kompanije Emila Tedeschija koji drži 50,2 posto dionica.

“Ulaganja u dionice dio je financijskog paketa u ukupnom iznosu od 57,5 milijuna eura koji uključuje i zajam Atlantic Grupi u visini od 30 milijuna eura”, poručili su iz EBRD-a te su istaknuli da njihovo financiranje hrvatske kompanije predstavlja potporu financiranju Atlantica od strane komercijalnih banaka, ali i ulagača koji su sudjelovali u povećanju kapitala u iznosu od 84 milijuna eura putem Zagrebačke burze.

Iz EBRD-a su poručili i da su samo u sektor agrobiznisa u regijama srednje i istočne Europe od 1991. godine u 400 projekta direktno uložili više od 6 milijardi eura.

Prethodni članakPhilip Morris s rastom dobiti od 28 posto
Sljedeći članakProsječna potrošačka košarica za lipanj 6.631,27 kuna