vino-casa-midi4U organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) na Međunarodnom sajmu vina i pića (Russian Wine Fair), koji se održava od 17. do 19. studenoga 2011. godine u Moskvi, nastupiti će 22 hrvatske vinarije, što je ujedno i prvo organizirano predstavljanje hrvatskih vina na ruskom tržištu, izvijestili su danas iz HGK.

Pritom dodaju kako će se na sajmu se, paralelno s predstavljanjem vinara, na hrvatskom štandu održavati i Croatia Gourmet Festival u suradnji s timom Zagreb Wine Gourmet Festivala, a s ciljem promocije hrvatske hrane i vina.

U sklopu Croatia Gourmet Festivala održat će se i Master class: Wines of the Adriatic – Croatia, na kojemu će hrvatska vina predstaviti svjetski priznati specijalist za vina Darrel Joseph.

“Nastup na ovom sajmu je od izuzetne važnosti za hrvatsko vinarstvo, jer je ovo ujedno i prvo predstavljanje hrvatskih vina na ruskom tržištu. Cilj nam je zainteresirati ruske kupce i omogućiti proboj na to zahtjevno i veliko tržište. Ovaj sajam već je odao priznanje našem gostovanju tako što je Hrvatska dobila status zemlje posebnog gosta što dodatno daje na važnosti našem predstavljanju i promociji”, rekao je Rajko Ružička, pomoćnik direktorice Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK.

Međunarodni sajam vina i pića u Moskvi jedno je od najvećih sajamskih događanja u Rusiji, a ujedno i jedini sajam specijaliziran za vina i alkoholna pića u toj najvećoj zemlji svijeta.

Ovaj sajam povezuje proizvođače i distributere alkoholnih i bezalkoholnih pića u Rusiji, Zajednici Nezavisnih Država te istočnoj i zapadnoj Europi s potencijalnim klijentima iz svih krajeva svijeta te je, stoga, velika prilika i odskočna daska za inozemne vinare koji se žele probiti na rusko tržište vina.

Posebna pažnja na sajmu posvećuje se face-to-face kontaktu s ruskim uvoznicima, predstavnicima lanaca trgovina, sommelierima i utjecajnim poslovnim ljudima, kaže se u priopćenju HGK.