vina-belje-vinarija-panoramaPosjetite podrum i vinariju Vina Belje u sklopu Baranja festa

Povodom Baranja festa koji se održava od 15. do 17. lipnja u Kneževim Vinogradima i Zmajevcu u Baranji, svoja vrata će otvoriti brojni baranjski vinari, među njima i Vina Belje, najavili su danas iz ove vinarije.

Svi zainteresirani posjetitelji moći će obići stari podrum u Kneževim Vinogradima te novu vinariju na Banovom brdu 16. i 17. lipnja od 10 do 19 sati i to svaki puni sat uz stručno vodstvo turističkih djelatnika Belja.

Nova vinarija Vina Belje uzdiže se usred 583 hektara rodnih vinograda na južnoj padini Banovog brda uz koju prolazi vinska cesta koja vodi do Vidikovca, mjesta s kojeg se pruža  najljepši pogled na baranjsku ravnicu.

U srcu Kneževih Vinograda smješten je stari podrum Vina Belje, najveći vinski podrum hrvatskog Podunavlja s impresivnom arhivom i bačvama od najboljeg slavonskog hrasta koji datira iz 1526. godine.

Vina Belje poznata su među znalcima već dugi niz godina, još od vremena slavnog vojskovođe Eugena Savoyskog koji je osnovao Belje. Kombinacija tradicije, burne povijesti, ali i praćenja najnovijih svjetskih trendova u proizvodnji vina čine Vina Belje Princem hrvatskog Podunavlja, kojima nije lako odoljeti, ističu iz ovog proizvođača.

Bogati enogastronomski, glazbeni i zabavni program Baranja festa zasigurno će privući brojne posjetitelje iz Slavonije i Baranje, ali i cijele Hrvatske te susjednih zemalja.

Za sve ljubitelje dobre atmosfere na Baranja festu u Kneževim Vinogradima u petak, 16. lipnja, sviraju Šokačka grana, klapa Maslina i Folk error uz koje će se plesati i najveći čardaš u Hrvatskoj, dok će u subotu Zmajevac biti u znaku jazza i rocka uz otvorene podrume i bogatu glazbenu i gastro ponudu. U nedjelju, 17. lipnja, posjetite Kormoran, najbolji baranjski restoran smješten u Kopačkom ritu gdje vas očekuje posebna ponuda domaćih specijaliteta, navodi se u pozivnici Vina Belje.