Tisuće Zagrepčana pridružilo se prvoj proslavi novog “praznika sladoleda” – SladoleDana, koju je organizirao vodeći hrvatski i regionalni proizvođač Ledo.

U parku Maksimir SladoleDan je proslavljen zabavnim programom i nizom igara i natjecanja čiji su sudionici nagrađeni sladoledima Leda.

Na pozornici prvog SladoleDana, zajedno s Ledom Medom, voditeljem Franom Domitrovićem i ostalim sladolednim zvijezdama, bili su i DJ-evi, mađioničar i hodači na štulama.

Ljubitelji sladoleda mogli su se natjecati u malom nogometu, skakanju u vrećama, preskakanju užeta, štafeti s kornetima, hula hoopu i limbo plesu. Pobjednici igara osvajali su sladolede, a svi sudionici proslave SladoleDana mogli su dobiti zahvalnice za uspomenu.

U novu sladolednu sezonu Ledo je ušao s nizom iznenađenja i inovacija. Među 35 novih sladoleda za novu sezonu posebno se ističu King Chocolate Obsession, kojim Ledo slavi 20 godina postojanja branda King, te Silk Milk, najpopularniji sladoled 90-tih godina, koji se vraća po izboru potrošača, i to po originalnoj recepturi. Tu je i novi Ledonardo, izabran među 200.000 sladoleda koje su kreirali potrošači.

Veliko iznenađenje sezone je i sladoled FC Barcelona. Za najmlađe na tržište su lansirani Funny Bubble te Ledo Medo i Životinjski rekordi.