Prvi Spar supermarket u Hrvatskoj otvoren u Varaždinu

Spar Hrvatska započeo s otvaranjem Spar supermarketa u Hrvatskoj

Prvi Spar supermarket u Hrvatskoj otvoren je danas u Varaždinu, a prostire se na površini od 1600 četvornih metara. Riječ je o ulaganju vrijednom preko milijun eura kojim je otvoreno 46 novih radnih mjesta. Ova će investicija pridonijeti daljnjem razvoju trgovine i lokalnog gospodarstva.

Prvi Spar supermarket nalazi se u sklopu trgovačkog centra Supernova u Varaždinu. Time je Spar Hrvatska započeo s otvaranjem lanca Spar supermarketa diljem Hrvatske. Varaždinski Spar supermarket ima asortiman od gotovo 10.000 prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, a posebna pozornost, kao i u svakom  Sparovom objektu posvećena je domaćim, osobito, lokalnim proizvođačima.

U odnosu na veličinu i količinu te sadržaj ponude Interspar hipermarketa, Spar supermarketi manje su površine i prvenstveno su namijenjeni kupovini svakodnevnih potrepština, s naglaskom na ponudu uvijek svježih proizvoda s odjela voća i povrća, mesa, delikatesa, te pekarskih i slastičarskih proizvoda. Tako će, primjerice, Spar supermarket u Varaždinu nuditi pekarske i slastičarske proizvode lokalnih proizvođača – tvrtki Latica i Ecos.

Spar Hrvatska je za lokaciju svog prvog supermarketa odabrao Varaždin zbog njegova dinamična razvoja i velikog industrijskog potencijala što omogućava vrlo dobru suradnju s lokalnim gospodarstvenicima. Ovime Spar Hrvatska nastavlja s ulaganjima i daljnjim širenjem svog poslovanja i u ovom kriznom razdoblju.

Spar Hrvatska je u lipnju 2005. u Zadru otvorio prvi hipermarket, a prvo prodajno mjesto u Zagrebu otvoreno je u listopadu 2006., dok je mjesec dana kasnije otvoren Interspar u Sisku. Osječki Interspar otvoren je u ožujku 2007., a drugi zagrebački Interspar u Dubravi (Retkovec), svoja je vrata kupcima otvorio krajem 2007. godine. U Slavonskom Brodu hipermarket je otvoren u svibnju prošle godine. U rujnu ove godine otvoren je još jedan hipermarket u zagrebačkoj Dubravi, dok je prije tjedan dana otvoren i prvi Interspar hipermarket u Koprivnici. Spar je u svibnju ove godine preuzeo i upravljanje četiri Ipercoop hipemarketa, te trenutačno ima ukupno 12 hipermarketa i 1 novootvoreni supermarket.