PwC zabilježio 35,9 milijardi dolara prihoda

pwc-midiPwC-ova mreža zabilježila je ukupne globalne bruto prihode od 35,9 milijardi dolara u financijskoj godini koja je završila 30. lipnja 2016. godine.

Uzimajući u obzir stalni tečaj (lokalna valuta) PwC-ovi ukupni globalni prihodi porasli su više od sedam posto

“Jačina našeg brenda, mogućnosti koje pružamo svojim zaposlenicima, kvaliteta naših usluga i naša usmjerenost na ispunjavanje potreba naših dionika u samom su srcu PwC-a te su elementi kojima mjerimo svoj uspjeh”, rekao je Bob Moritz, predsjednik društva PricewaterhouseCoopers International Ltd. “Rast naših prihoda u financijskoj godini 2016. na svim značajnim tržištima i poslovnim sektorima dokaz je naše temeljne svrhe, a to je izgradnja povjerenja i rješavanje problema”, dodao je.

Sve više prihoda pritječe iz tržišta u razvoju, osobito Azije u kojoj su prihodi porasli za 10 posto pri čemu su odlični rezultati zabilježeni u Indiji i Kini.

U Sjevernoj Americi i na Karibima prihodi su porasli za osam posto zbog odličnih rezultata u SAD-u, našem najvećem tržištu na svijetu. U južnoj i srednjoj Americi prihodi su pak porasli za devet posto.

Rast je u zapadnoj Europi bio stabilan i iznosio je šest posto. U srednjoj i istočnoj Europi zabilježen je snažan rast prihoda od deset posto.

“Kako bismo osigurali daljnji rast, velika sredstva ulažemo u tehnologiju da bismo poboljšali kvalitetu i utjecaj naših usluga te najbolje primijenili vještine naših zaposlenika. Svijest se mijenja brzo, a mi, osim što planiramo koje će usluge sutra trebati naši klijenti, tržišta kapitala i drugi dionici, istodobno ispunjavamo i njihove današnje potrebe. Neovisno o tome je li riječ o poreznim ili revizijskim uslugama budućnosti, blockchainu ili proširenoj stvarnosti, mi provodimo strategiju kojom ispunjavamo dugoročne potrebe naših dionika i očekivanja svojih zaposlenika kada je u pitanju njihova karijera”, rekao je Moritz.

Prethodni članakOtvorene prijave za EY Poduzetnika godine
Sljedeći članakGlobalna kretanja: Ukorak s dronovima