29.7 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 12:57
VijestiSvijetRast TDR-a na srpskom tržištu

Rast TDR-a na srpskom tržištu

Rovinjski TDR je u prošloj godini u Srbiji prodao 1,3 milijarde komada cigareta zauzevši pritom 8,7 posto udjela na tom tržištu, izvijestili su iz te duhanske kompanije.

U 2014. godini tvrtka je nastavila s pozitivnim poslovanjem te je svoj tržišni udio povećala na 10,1 posto, što je najveći tržišni udio TDR-a od dolaska na srpsko tržište.

U pojašnjenju poslovnih rezultata iz kompanije ističu kako u proračun Srbije TDR uplaćuje oko 53 milijuna eura godišnje te da je porezno opterećenje cigareta u Srbiji u samo tri godine poraslo za približno 150 posto.

Uz drastično porezno povećanje i rastuću gospodarsku krizu, tržište cigareta u Srbiji je prošle godine palo za više od 17 posto, uz daljnji nastavak negativnog trenda i u 2014. godini.

Iz TDR-a navode kako je u takvim uvjetima došlo do pada profitabilnosti cijele industrije uz značajan rast crnog tržišta i drastično povećanje potrošnje rezanog duhana. U usporedbi s prethodnom godinom rast potrošnje rezanog duhana iznosi gotovo 50 posto, uz  značajan rast neoporezovane potrošnje u tom segmentu.

“Unatoč krizi i sve nepovoljnijim tržišnim uvjetima, TDR je zadovoljan rezultatima ostvarenim na srpskom tržištu u 2013. godini, a trend rasta nastavljen je i u 2014. godini. Svaki deseti potrošač u Srbiji potrošač je TDR-a. Zahvaljujući prepoznatljivosti i snazi naših brendova povećali smo tržišni udio i nastavili sa širenjem poslovanja. Na srpsko tržište je u 2013. godini lansirano niz inovativnih proizvoda, a s inovacijama nastavljamo i u ovoj godini, i to lansiranjem novog kompaktnog formata Ronhilla – Ronhill Wave, redizajna Walter Wolf brenda te York Big Packa – prvog pakiranja od 24 cigarete na srpskom tržištu”, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Beogradu predsjednik Uprave TDR-a Mato Zadro.

Najnovije objave

Stanić za kontrolni paket Bihaćke pivovare izdvojio nešto više od pola milijuna eura

Sukladno realiziranoj cijeni kompletna vrijednost Bihaćke pivovare je nešto manje od 2 milijuna KM Svjetlan Stanić preuzeo je nešto više od 50 posto dionica Bihaćke...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...