Kroz godine poslovanja, kombinacijom organskog rasta i strateškim partnerstvima, postigli smo zavidne rezultate poslovanja te danas možemo reći da naš primarni posao uključuje cestovni prijevoz i skladištenje.

Snaga koja nas pokreće zasigurno izvire iz posebno izražene strasti i energičnosti koje nas svaki dan potiču na ulaganje svojih talenata u posao i ustrajanje u predanom učenju, prilagodljivosti, odgovornosti i ostalim vrijednostima važnim za poslovanje. Svakodnevno razvijamo poslovne procese i tražimo rješenja kojima zadržavamo i jačamo našu poziciju na tržištu.

Njegujemo i unaprjeđujemo ozračje u kojemu je svaki zaposlenik važan. Temeljem pokazatelja radne uspješnosti ulažemo u edukacije zaposlenika i unaprjeđenje internih procesa nudeći zaposlenicima priliku za napredovanje kroz rad u zahtjevnom, ali poticajnom okruženju.

Zadovoljstvo pruženim uslugama pratimo kroz kontinuiranu i direktnu komunikaciju s partnerima uvažavajući povratne informacije uz osiguravanje održavanja najviše razine pružanja usluga.

TRANSPORT I DISTRIBUCIJA
Ricardo organizira cestovni prijevoz tereta na području RH te na području EU i tzv. trećih zemalja. Naš vozni park koncipiran je tako da ispuni potrebe naših partnera. Radi se o vozilima vodećih europskih proizvođača, što je dodatni jamac kvalitete i funkcionalnosti pružanja usluge u prijevozu.

Dugogodišnja usmjerenost na prilagodljivost individualnim potrebama uz visoku kvalitetu i najviši stupanj sigurnosti te iskustvo kod prijevoza specijalnih tereta u poljoprivredi kao i prijevoza stočne hrane i živih životinja doveli su Ricardo do statusa pouzdanog i poželjnog partnera. Za naše strateške partnere osiguravamo dnevnu distribuciju robe. Zapravo, riječ je o transportnom procesu kojim osiguravamo dopremu robe do krajnje destinacije čime našim partnerima omogućavamo da se u potpunosti posvete svojoj osnovnoj djelatnosti.

SKLADIŠTENJE
Usluge skladištenja, osim po paletnom mjestu, mogu obuhvaćati i usluge manipulacije s robom, komisioniranje i upravljanje zalihama. Praćenje ključnih karakteristika roba podrazumijeva pravilno rukovanje, ovisno radi li se o robi koja zahtjeva hlađeni ili ambijentalni režim.

Integrirani sustavi upravljanja kvalitetom
Svoj uspjeh u provođenju složenih logističkih procesa i uspješnog poslovanja Ricardo potvrđuje certifikatima za kvalitetu i to:

IFS Logistics – međunarodna norma za sigurnost hrane u području transporta
ISO 9001 – standard upravljanja kvalitetom
HACCP standard – sustav analize opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka
GMP+ standard – sustav kvalitete prijevoza žitarica i stočne hrane

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!