Hrvatska je definitivno, što se regije tiče, lider u diktiranju trendova u platnoj industriji, ali i druge zemlje regije idu u tom smjeru. Neke su u tome brže, a druge malo sporije. Osim u Hrvatskoj, prisutni smo i u BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji te u još nekim zemljama Europske unije. Svako tržište ima svoje specifičnosti te iz svega nastojimo nešto naučiti i tako se pozicionirati kao predvodnik trendova payment industrije, ističe Robert Penezić, direktor tvrtke Monri Hrvatska.

Razgovarao: Marija Brkanić Kulenović, marija@jatrgovac.hr

Praćenje i postavljanje trendova u payment industriji uvijek je bio značajan motivator poslovnih odluka Roberta Penezića, Country managera tvrtke Monri. Nakon diplome na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1998. godine, svoju je karijeru započeo u Gradu Zagrebu radeći punih osam godina u odjelu prodaje u Vodoopskrbi i odvodnji. Nakon toga je krenuo put PBZ Carda gdje ostaje više od 11 godina radeći na pozicijama Key Account Managera i Voditelja digitalnih kanala. Na ovim je pozicijama bio odgovoran za osmišljavanje i implementaciju e-commerce strategije te budno pazio na odnose s trgovcima, ali i operaterima koji nude uslugu interneta. Siječanj 2018. godine donio mu je novu prekretnicu u karijeri kada je, s obzirom na golemo iskustvo u kartičarstvu, odlučio prihvatiti novi izazov i doći na čelo tvrtke Monri koja se kroz godine profilirala kao lider distribucije SinglePOS uređaja trgovcima.

Monri je svojim partnerima, bankama i trgovcima na malo, omogućio korištenje sustava WebPay te razvoj i prodaju naprednih rješenja za programsku opremu koja se rabi za elektronička plaćanja. Prema vlastitom priznanju, Robert je prepoznao potencijal i smjer u kojem se Monri razvija te ga je upravo takav izazov i mogućnost razvoja inovacija potaknuo da se priključi timu ove tvrtke. Sve te potencijale prepoznala je i tvrtka Payten, članica Grupe Asseco, koja je krajem prošle godine preuzela Monri koji je time postao dijelom velikog europskog ponuđača programske opreme. U sklopu novostvorene sinergije s Paytenom, agilni tim Monrija spreman je na nove poslovne pothvate i ostvarenje većeg utjecaja na globalni ekosustav plaćanja, kaže nam Robert.

Tvrtka Monri razvija se u području kartičnog plaćanja od 2003. godine. Na koji način kao omnichannel provider podržavate trgovce te na koji im način unaprjeđujete poslovanje?
Još 2003. godine, pod nazivom Webteh, kompanija je pružala uslugu payment gatewaya i kao pionir u toj industriji omogućavala prihvat kartičnog plaćanja trgovcima koji su odlučili pokrenuti svoj webshop.
U skladu s razvojem i potrebama tržišta, 2015. godine uvodimo SinglePOS rješenje za fizičke trgovine kojim omogućujemo trgovcima jednog pružatelja usluga u segmentu plaćanja za fizička i za online prodajna mjesta.

SinglePOS rješenje podrazumijeva da jedan POS mijenja dva, tri ili čak pet uređaja koliko ih naši trgovci znaju imati uz svoje blagajne, što im svakako olakšava procese vezane uz kartično plaćanje. Zaposlenici na blagajni više ne trebaju voditi brigu koju karticu, odnosno kojeg izdavatelja ima kupac kako bi znali odabrati POS kroz koji će provući karticu niti tu informaciju trebaju dodatno upisivati u blagajnu. U knjigovodstvu nema potrebe za skupljanjem slipova i evidentiranjem banke odnosno prihvatitelja koji je obradio transakciju i od koje trgovac očekuje novčanu uplatu. Svi ti procesi su automatizirani.

Ovakav model nije samo prednost za trgovca, već i za kupca koji sam upravlja postupkom plaćanja, od prislanjanja ili umetanja kartice do biranja broja rata/obroka na koji želi podmiriti račun, naravno u slučajevima kada trgovac s bankom koja je izdala korisnikovu karticu ima ugovor o obročnom plaćanju. Sve informacije o transakciji dolaze u blagajnu te se automatski mogu povući u ERP na obradu i usklađivanje.

S kojim ste trgovcima do sada uspostavili suradnju?
Prethodno opisano SinglePOS rješenje tržište je prepoznalo te svakodnevno raste broj trgovaca koji ga koriste. Neki od najvećih su Spar, Tommy, Müller, Emmezeta, Jysk, Prima Commerce, Fero-Term, Studenac, Shooster, Douglas parfumerije i drugi.

Na kojim sve tržištima nudite vaša rješenja i jesu li ona univerzalno prisutna u svim državama u kojima djelujete ili postoje određene regionalne različitosti?
Osim u Hrvatskoj, prisutni smo i u BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji te u još nekim zemljama Europske unije. Naše SinglePOS rješenje, osim u Hrvatskoj, nudimo i u BiH, dok smo u ostalim zemljama prisutni s WebPay rješenjem kao payment gateway provider. Svako tržište ima svoje specifičnosti, a mi iz svega nastojimo nešto naučiti te se pozicionirati kao predvodnik trendova payment industrije.

Kako domaće tvrtke iz segmenta maloprodaje i robe široke potrošnje reagiraju na nove tehnologije, usvajaju li ih dovoljno brzo, izdvajaju li dovoljno, shvaćaju li njihove prednosti…? Kakva su vam iskustva iz regije?
Kao i kod svega što je novo i donosi promjene u načinu poslovanja, reakcije se kreću od izuzetno pozitivnih do skeptičnih. Trgovci koji se odluče na taj iskorak su nakon implementacije više nego zadovoljni, dok neki još u fazi pregovora imaju nedoumice, najviše oko cijene, gledaju na to kao trošak, a ne kao investiciju koja će se naknadno vratiti kroz optimizaciju poslovnih procesa i uspješniju prodaju. Hrvatska je definitivno, što se regije tiče, lider u diktiranju trendova u platnoj industriji, ali i druge zemlje regije idu u tom smjeru. Neke su u tome brže, a druge malo sporije.

Od prošle ste godine dio kompanije Payten, članice Grupe Asseco. Što to znači za Monri odnosno za Payten te koja nova rješenja i proizvode pripremate za budućnost?
Postavši dio velike kompanije kao što je Payten i Asseco Grupa koji su prisutni na skoro svim tržištima unutar Europe, a i šire, dobili smo priznanje za svoju viziju i ispravan smjer u kojem smo krenuli s našim proizvodima i uslugama unutar payment industrije.
Nama se ovom akvizicijom otvara mogućnost lakšeg proboja na druga tržišta, uz veliku podršku kroz softverska i hardverska rješenja koja su core business Asseca odnosno Paytena. Trenutno radimo na pripremi integriranih rješenja namijenjenih specifičnim potrebama pojedinih industrija kako bismo još više unaprijedili modele plaćanja.

Potrošači se u vrijeme pandemije sve više okreću beskontaktnim kartičnim plaćanjima jer su sigurnija sa zdravstvenog aspekta, ali donose i mnoge druge pogodnosti. U kojem bi se smjeru u budućnosti mogla razvijati tehnologija beskontaktnih plaćanja?
Uvođenjem beskontaktnog plaćanja kartičarske kuće Visa i Mastercard, ali i ostale, uvelike su doprinijele popularizaciji kartičnog plaćanja općenito. Možda je to čak u ovome trenutku i najveći doseg unutar industrije. Neke statistike govore kako je u Hrvatskoj gotovo 80 posto kartičnih transakcija beskontaktno. Već i sada kartice se sve više integriraju u pametne telefone, satove i ostale uređaje pomoću kojih se može odraditi plaćanje. Ovakva rješenja bit će još brojnija u budućnosti.

Međutim, pitanje svih pitanja je sigurnost i na tome će se sigurno morati još puno raditi. Posebno s obzirom na zahtjeve tržišta i korisnika koji traže da limit za plaćanje bez dodatne autentifikacije, koji u ovom trenutku u Hrvatskoj iznosi 250 kuna, bude viši.