Frankovka ledeno vino iz 2015. i Graševina Miraz iz 2016., poznate slavonske vinarije Feravino, osvojili su broncu na IWC-u (International Wine Challenge) i to u konkurenciji većoj od tri tisuće proizvođača iz 16 zemalja.

Brončana Frankovka prvo je ledeno vino proizvedeno od ove sorte u podrumu u Feričancima koje oduševljava svakog tko ga kuša, a iznimna Graševina Miraz plijeni razvijenom sortnom aromom, izraženim mirisnim komponentama te naglašenom kremoznošću i voćnošću.

Međunarodna priznanja na IWC-u potvrda su iznimne kvalitete vina s posebnim naglaskom na frankovku, sortu kojoj se u Feravinu poklanja posebna pažnja.

„Naša Frankovka nije samo postala poznata u Hrvatskoj nego i u svijetu, a to potvrđuje i činjenica da se trenutno izvozi u više od 15 zemalja“, kaže Luka Vrga, direktor marketinga i prodaje Feravina i najavljuje premijeru Francesce, novog pjenušca od frankovke koji se radi po charmat metodi.

International Wine Challenge s tri zasebna kušanja za svako vino uz stručni žiri od najmanje deset sudaca, poznavatelji vinske scene smatraju natjecanjem s najboljim i najdetaljnijim sustavom procjene kvalitete vina.