varta-baterije-lithium-aaVarta na tržište Hrvatske distribuira sve tipove baterija prema veličini, a najprodavanije su AA i AAA dimenzije baterija.

Međutim, tu je čitava lepeza proizvoda koja ima zadatak zadovoljiti potrebe potrošača, odnosno osigurati ispravan rad sve zahtjevnijih uređaja, poput medicinskih pomagala (slušnih aparata), sigurnosnih i mjernih sustava itd..

Uz najprodavanije AA i AAA baterije, te klasična pakiranja 4/1, multipakiranja (6 i više komada) sve više osvajaju police trgovina.

Ova godina bit će zapamćena po lansiranju litijske baterije u veličini AA i AAA, što je nova dimenzija u osiguravanju kvalitetnog i visoko profesionalnog izvora električne energije. Litijske baterije daju osjetno više energije od alkalnih, cijena im je veća, ali su im prvi izlazni rezultati odlični.

varta-baterije-lithium-aaaVarta je prisutna u gotovo svim trgovačkim lancima, a osim klasične police u kategoriji baterija, ima i mnoga sekundarna pozicioniranja.

Prema podacima koje dobiju od trgovaca, tržišni udio u jednokratnim baterijama je oko 40% vrijednosno, odnosno 52% količinski. Kroz kvalitetnu maržu i visoki obrtaj zadovoljavaju trgovce, a potrošačima omogućuju što bolji proizvod za novac.

Varta je prva lansirala novu generaciju baterija, litijske u oblicima AA i AAA, na široko tržište Hrvatske.

Marketinške akcije kontinuirano rade tijekom cijele godine, od raznih nagradnih igara i tramvaja Varte koji uredno vozi Zagrebom, do promo pakiranja. U tijeku su tri nagradne igre kod raznih kupaca, a kulminacija je u prosincu.