U prva tri mjeseca ove godine osječka Saponia ostvarila je ukupne prihode od 161,3 milijuna kuna, što predstavlja rast od 11 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

saponia midiPrihodi od prodaje ostvareni su u iznosu od 157,8 milijuna kuna i bilježe rast od deset posto.

U promatranom razdoblju ukupni rashodi iznose 157,3 milijuna kuna, te je ostvarena dobit prije oporezivanja od četiri milijuna kuna uz trend rasta od tri posto u odnosu na ostvarenu dobit u istom razdoblju prošle godine, navodi se u izvješću te tvrtke o poslovanju u prva tri mjeseca ove godine, objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Na početku 2015. godine rezultati Saponije ukazuju na zadovoljavajuće, stabilno i optimistično poslovanje, unatoč nestabilnoj gospodarskoj situaciji u zemlji. Pomno planiranje i aktivno provođenje poslovne strategije društva pokazuje i količinski i financijski rast realizacije u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, stoji u izvješću.

Predsjednik Uprave Saponije Damir Skender za Glas Slavonije kazao je kako su u tvrtki izuzetno zadovoljni rezultatima poslovanja u prvom kvartalu ove godine.

“Posebice činjenicom da smo rast prodaje ostvarili i na domaćem i na izvoznim tržištima. Na domaćem tržištu prodaja nam je rasla za devet posto, a izvoznima 11 posto, od čega smo najveći rast imali u Makedoniji”, naglasio je Skender.

U Saponiji, koja zapošljava više od 800 radnika, kažu kako je ovakav rezultat posljedica provođenja poslovne strategije usmjerene prvenstveno na ulaganje u istraživanje i razvoj novih proizvoda, razvijanje proaktivanog odnosa s potrošačima i partnerskog odnosa s kupcima, brze i kontinuirane prilagodbe tehnološkim promjenama kroz investiranje i modernizaciju poslovnih procesa, kao i aktivno i promišljeno upravljanje troškovima poslovanja, financijskom imovinom i obvezama. (I.Mikulić, Glas Slavonije)