U fokusuAktualnoShoptalk Europe - Najveći retail meetup u Europi

Shoptalk Europe – Najveći retail meetup u Europi

Shoptalk Europe definitivno je opravdao epitet najefikasnije platforme za povezivanje lidera industrije. U tri dana konferencije odrađeno je čak 20.000 sastanaka!

Od 10. do 13. svibnja u Barceloni je održan Shoptalk Europe 2023. Prema riječima organizatora, američke Hyve Grupe, radi se o najvažnijem događaju u sektoru inovacija u e-trgovini i maloprodaji u Europi. Tijekom tri dana više od 3.000 stručnjaka iz više od 55 zemalja tako je dijelilo svoja iskustva, izazove i rješenja za transformaciju trgovačkog ekosustava. Među istaknutim govornicima bili su predstavnici brendova kao što su Cartier, Inditex, PepsiCo, Clarins i Pinterest, kao i Amazon, Zalando, Carrefour, Ikea, Alibaba ili Google, koji su govorili o temama poput očekivanja potrošača, kružne ekonomije, naprednijem pretraživanju i otkrivanju proizvoda na internetu te inovativnim strategijama trgovanja zahvaljujući umjetnoj inteligenciji.

Konferenciju je posjetilo oko 3.000 profesionalaca iz brojnih industrija iz više od 55 zemalja

Osim toga, Shoptalk Europe 2023 imao je izložbeni prostor s više od 500 tvrtki i pružatelja tehnoloških rješenja u maloprodaji, kao i prostore za umrežavanje i zakazivanje sastanaka među sudionicima što je uostalom najveća vrijednost ove manifestacije.

PLATFORMA ZA SASTANKE
Naime, meetup na Shoptalku najveća je i najnaprednija platforma za sastanke u industriji maloprodaje u Europi. Za ilustraciju, registrirani sudionici predali su zahtjev za više od 100.000 sastanaka, dok ih je u stvarnosti odrađeno nešto više od 20.000. Tražite poslovno rješenje ili se želite povezati s drugim trgovcima ili brendovima? Želite se zaposliti u konkretnoj tvrtki ili pak tražite investitora? Što god da trebate, vjerujemo da ćete se na Shoptalku povezati s odgovarajućim kontaktima. Sastanci s pauzama od tri minute traju ukupno 15, a za vrijeme trajanja konferencije ako nađete interesente za susret možete ih odraditi čak 20. Osobno sam ih odradio desetak s vrlo zanimljivim sugovornicima iz čitavog svijeta i regije jer moralo se nešto vremena posvetiti i panelima te zanimljivim predavanjima.

ODRŽIVOST U FOKUSU
U središte pozornosti konferencije stavljeno je kružno gospodarstvo te rastuće tržište rabljenih proizvoda, sektor za koji se očekuje da će u Europi rasti 12 posto godišnje. Od pokretanja programa otkupa proizvoda kao što ga nudi IKEA do inicijativa za upcycling, trgovci na malo istražuju kreativne načine kako iskoristiti ovaj trend, promičući održivost u procesu. Rasprave su također istaknule potrebu za besprijekornim iskustvom na svim prodajnim kanalima, budući da sve više potrošača prihvaća hibridni model kupnje u trgovini i online kupnje.

Shoptalk Europe pružio je efikasnu platformu za povezivanje lidera industrije, stručnjaka i kreatora promjena

“Umjetna inteligencija također ima uzbudljiv potencijal za poboljšanje iskustva kupnje na internetu. Generativna umjetna inteligencija, koja koristi velike jezične modele, može učiniti kupovinu zabavnijom, važnijom i osobnijom za kupca. Amazon već koristi ovu tehnologiju za poboljšanje korisničkog iskustva i nama je u Carrefouru prioritet pružiti nešto slično”, istaknula je Valérie Legat, direktorica digitalnog poslovanja u Carrefouru na jednom od brojnih panela.

INDUSTRIJA PROMJENA
Ukratko, Shoptalk Europe pružio je efikasnu platformu za povezivanje lidera industrije, stručnjaka i kreatora promjena koji su se okupili kako bi raspravljali o najnovijim trendovima, strategijama i inovacijama koje oblikuju krajolik maloprodaje. Od održivosti do umjetne inteligencije i integracije fizičkih i digitalnih iskustava, konferencija je istaknula potrebu da se trgovci na malo prilagode, uvedu inovacije i prihvate nove tehnologije kako bi zadovoljili rastuće potrebe i očekivanja kupaca u industriji koja se brzo mijenja kao što joj samo ime govori.

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...