Sjeverna Makedonija zamrznula cijene osnovnih prehrambenih proizvoda

Utvrđuju se najviše cijene u prometu na veliko i malo osnovnih prehrambenih proizvoda, i to: kruha, šećera, brašna - tip 400, suncokretovog jestivog ulja, trajnog mlijeka sa sadržajem masti 2,8%, 3,2% i 3,5%, svježeg mesa i delikatesa, sira i svježeg sira

Vlada Sjeverne Makedonije je donijela Odluku o utvrđivanju najviših cijena osnovnih prehrambenih proizvoda u prometu na veliko i malo.

Ovom odlukom utvrđuju se najviše cijene u prometu na veliko i malo osnovnih prehrambenih proizvoda, i to: kruha, šećera, brašna – tip 400, suncokretovog jestivog ulja, trajnog mlijeka sa sadržajem masti 2,8%, 3,2% i 3,5%, svježeg mesa i delikatesa, sira i svježeg sira.

Najviše cijene proizvoda utvrđene su na razini cijena koje se primjenjuju na dan 1. prosinca 2021. godine u veleprodaji i maloprodaji.

Odluka će se primjenjivati do 31. siječnja 2022. godine, s mogućnošću produljenja ako situacija na tržištu i dalje to bude zahtijevala, najavio je Krešnik Bekteši, ministar privrede.

On je rekao da sljedećeg tjedna očekuju podatke o cijenama Zavoda za statistiku za studeni, pa ako rezultati pokažu da je došlo do dodatnog povećanja, onda će lista biti dopunjena, kako bi se, prema njegovim riječima, zaštitio standard građana.

“Lista za koju će biti donesena odluka o zamrzavanju cijena bit će proširena, kako se u ovakvim krizama ne bi spekuliralo, da se ne iskoristi prilika za povećanje profita koju bi snosili građani. Ove odluke donosimo samo u interesu građana i u interesu njihovog životnog standarda”, kazao je Bekteši.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakPartnerstvo Mastercarda s Europolom za poboljšanje kibernetičke otpornosti u Europi
Sljedeći članakNa slovenskom pivu bit će navedena i energetska vrijednost