Ministar Filipović s predstavnicima trgovačkih lanaca o cijenama

Razgovori s trgovcima odvijaju se pojedinačno, a prvi su bili predstavnici Konzuma

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović u utorak održava sastanke s predstavnicima deset trgovačkih lanaca vezano uz inicijativu da se cijene određenih artikala vrate na razinu od kraja prošle godine. Razgovori s trgovcima odvijaju se pojedinačno, a prvi su bili predstavnici Konzuma.

Glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško izjavio je, nakon sastanka, da su imali vrlo korektan razgovor s ministrom Filipovićem o potencijalnim mjerama.

“Razgovor ide u dobrom smjeru, mislim da ćemo postići dogovor i u naredna dva dana mislim da će mjere biti donesene”, kazao je.

Na novinarsko pitanje jesu li spremni da se cijene vrate na razinu s kraja prošle godine, ponovio je kako je razgovor bio korektan i kako će sačekati prijedlog, odnosno da će podržati “ono što je manje više razgovarano danas”.

Filipović je u ponedjeljak rekao kako je s nekim trgovcima već razgovarao i kako postoje trgovci “koji su svjesni da trebaju preuzeti dio odgovornosti kada se govori o visini cijena”. Kazao je kako vjeruje da će se postići dogovor.

Mediji pišu da će Ministarstvo gospodarstva tražiti od velikih trgovaca da vrate veći dio cijena za neke od 360 namirnica koje se nalaze u aplikaciji “Kretanje cijena” i to na one razine koje su bile na dan 31. prosinca prošle godine. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakMinistar Butković potvrdio sastanak s trgovcima o vraćanju cijena
Sljedeći članakNakon 120 godina sjedište Hrvatske pošte preseljeno u Veliku Goricu