Dobavljači Agrokora ne pristaju na otpis potraživanja veći od 15 posto

“Ovdje smo da branimo interese jedino i isključivo hrvatskoga gospodarstva, niti Vlade niti bilo koga drugoga. Pojavom krize vezane uz Agrokor, Vlada je reagirala donošenjem lex Agrokor, kojeg su hrvatski gospodarstvenici podržali te je time spriječen stampedo koji bi nastao u slučaju otvaranja stečaja te kompanije, a što bi imalo negativne posljedice za Hrvatsku i njezino gospodarstvo”, istaknuo je potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo Ivan Škorić dodajući kako su do sada plaćeni svi mikro dobavljači i OPG-ovi, 32 posto ostalih dugovanja, a osam posto će biti plaćeno u ožujku sljedeće godine.

“Lanac opskrbe Agrokora nije nikada prestao, svi su isporučivali robu, a plaćanje je bilo na vrijeme. Želimo da nas se uključi u restrukturiranje, koje treba nastaviti kako je i počelo”, rekao je Škorić.

“Naš je cilj naplata potraživanja, a to nećemo uspjeti bez suradnje s Agrokorom te da se u racionalnoj i mirnoj atmosferi nastavi njegovo restrukturiranje”, istaknuo je generalni tajnik u Atlantic Grupi Ivan Mišetić.

“Ovo je najveća kriza od samostalnosti Hrvatske i tako se moramo ponašati. U interesu nam je da Agrokor nastavi uspješno poslovati u Hrvatskoj i regiji, a da se proces restrukturiranja završi te da niti jedna kompanija ne snosi posljedice”, istaknuo je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar dodajući kako smatra da smo na dobrom putu.

“Stav je dobavljača da i u budućem procesu želimo zaštiti svoje tržišne udjele. Uvjeti za dobivanje roll up kredita su uobičajeni i to nije ništa što već nije viđeno na tržištu”, rekla je prokuristica Kraša Marica Vidaković dodavši kako dobavljači ne bi trebali pristati na otpis potraživanja prema Agrokoru iznad 15 posto.