Pod geslom “Good rain is going to fall” održana je peta po redu tehnološka konferencija DignetDays 25. listopada 2017. u Arena Centru u Zagrebu.

DignetDays 5 konferencija okupila je više od sto sudionika iz Slovenije, Srbije, Mađarske, Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Vremensku prognozu DignetSoftwarea je najavila meteorologinja Damjana Ćurkov. Dobra kiša informacija započela je predavanjem na temu Opće uredbe o zaštiti podataka.

Milan Komorčec je sve prisutne informirao o pristupu DignetSoftwarea u pomoći poslovnim subjektima pri usklađivanju njihovog poslovanja s odredbama Uredbe.

Član tima, odvjetnik Danijel Kardum, govorio je o pravnim aspektima usklađivanja poslovanja s Uredbom, a Robert Kombol (DignetSoftware Melbourne) je na kreativan način upozorio na realne opasnosti u svakodnevnom poslovanju, s ciljem buđenja svijesti o važnosti sigurnosnih aspekata, radi minimiziranja rizika nepoštivanja odredaba Uredbe.

Nakon kratke stanke uslijedio je nastavak dobre kiše informacija o poslovnim rješenjima Microsoft Dynamics NAV, LS Retail, LS Forecourt, BI Analyzer, Watson Analytics, Power BI.

Diana Kocanjer i Ivan Marijanović zaintrigirali su prisutne predstavljanjem raznih mogućnosti business intelligence rješenja (BI Analyzer, Watson Analytics, Power BI). Predstavnici partnerske tvrtke LS Retail, Katja Ocvirk i Andrej Zajec, s Ivanom Sivrićem predstavili su nekoliko raznovrsnih primjera implementacije LS Nav rješenja za fashion industriju i benzinske servise.

Na samom kraju predavanja predstavljena je suradnja koja vodi DignetSoftware u razne dijelove svijeta. Nermin Montel i Goran Jelak (ACO International GmbH) na praktičnim primjerima objasnili su što uvjetuje dobru suradnju i uspješne projekte te najavili veći broj takvih u skoroj budućnosti.