Skupština Podravke o kupovini vlastitih dionica

Uprava predlaže da se za kupovinu vlastitih dionica upotrijebi 9,33 milijuna od 9,82 milijuna dobiti

Uprava Podravke Glavnoj je skupštini te kompanije predložila da se od 9,82 milijuna kuna prošlogodišnje dobiti 95 posto, 9,33 milijuna kuna, upotrijebi za unos u rezerve za vlastite dionice, stoji u pozivu za glavnu skupštinu koprivničke prehrambene kompanije. Skupština će se održati 22. srpnja.

U zakonske rezerve izdvojit će se pet posto prošlogodišnje dobiti, što je iznos od 491,1 tisuću kuna.

Glavnoj skupštini predložena je i odluka o stjecanju vlastitih dionica kojom su regulirani i uvjeti pod kojima Podravka može putem jedne ili više kupovina na Zagrebačkoj burzi steći vlastite dionice kupovinom redovnih dionica serije A (nominalne vrijednosti 300 kuna).

Predviđeno je da najveći ukupni broj dionica koje se mogu kupiti, zajedno s već ranije stečenim dionicama, iznosi 10 posto.

Uprava kompanije ovlastila bi se da samostalno kupuje vlastite dionice do iznosa od 10 posto temeljnog kapitala društva, a predloženom odlukom regulirana je i najniža i najviša cijena po kojoj se mogu kupovati vlastite dionice.

Najniža cijena po dionici je 10 posto prosjeka tržišne vrijednosti dionice tijekom deset radnih dana koji prethode danu kupnje, a najviša ne smije premašivati 10 posto prosjeka tržišne vrijednosti deset radnih dana koji prethode danu kupnje.

Skupštini Podravke uz ostalo je predloženo i da za člana nadzornog odbora na mandat od četiri godine izabere Darka Tipurića. (Bankamagazin)

Prethodni članakCarlsberg planira širenje u Aziji
Sljedeći članakGradovi pronašli rupu u zakonu pa trgovine mogu raditi nedjeljom