U okviru promatrane skupine ukupno 32,5% vrijednosti dolazi od promotivne prodaje, čime je njen udjel povećan za 3,4% boda.

Skupina kategorija slanih grickalica uključuje čips i tortilja čips, krekere, ekstrudirane proizvode (flipsevi), orašaste plodove, kokice i perece. Prema podacima koji se odnose na 2020. godinu, prodaja slanih grickalica vrijednosno je porasla za osjetnih 7,3% u odnosu na 2019., dok je količinska prodaja istodobno zabilježila još veći rast od 9,2%. U okviru promatrane skupine ukupno 32,5% vrijednosne prodaje dolazi od prodaje putem cjenovnih akcija ili promotivnih pakiranja, što čini povećanje udjela promotivne prodaje od 3,4% boda. No, koje su kategorije najviše rasle, a koje imale najveći udio promotivne prodaje u skupini kategorija slanih grickalica kroz 2019. i 2020.?

Na temelju prikazanih podataka vidljivo je da je čips bio najviše podložan prodaji kroz promocije, dok orašasti plodovi imaju nešto manji udio, ali daleko najveći rast promo prodaje u 2020. Kokice se uvjerljivo najmanje prodaju putem promocija, iako je taj udio prodaje vidljivo porastao u 2020., dok su ekstrudirani proizvodi praktično jedina kategorija koja je udio promo prodaje održala na istoj razini kao i prethodne godine.