davor-gavran-anita-boltuzic-slaven-bilic-ivo-susak-zorislav-srebricNa konferenciji za medije, održanoj danas u Zagrebačkoj pivovari, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić predstavio je imena nogometaša za predstojeće europsko nogometno prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, a ujedno je predstavljen i jedinstveni navijački projekt Ožujskog piva Megazastava.

Nakon objave imena igrača i uvodnog predstavljanja projekta Megazastava, Slaven Bilić je jednostavnom i brzom online registracijom svojom se fotografijom pridružio već brojnim navijačima na najoriginalnijoj zastavi, koja omogućuje okupljanje od čak 100.000 navijača i koja će obilježit tribine u Poljskoj i Ukrajini.

Osim fotografije, svaki navijač ima priliku na zastavu ostaviti i poruku podrške, a Slaven Bilić svojoj je reprezentaciji poslao poruku podrške “Idemo do kraja!”.

anita-boltuzic-slaven-bilic-ivo-susak_2Domaća reprezentacija imat će priliku vidjeti zastavu već u nogometnom kampu u Warki u Poljskoj, a njome će navijači bodriti vatrene s tribina u Poljskoj i Ukrajini.

Uz podršku Ožujskog piva, projekt je osmislio dizajner i zaljubljenik u nogomet Petar Pavić. Inspiraciju za Megazastavu Pavić je našao u navijačima koji neće imati priliku uživo bodriti domaću reprezentaciju na utakmicama prvenstva, kao i u popularnom crveno-bijelom uzorku koji je obilježio domaći nogomet.

Zahvaljujući snazi Facebooka, Ožujsko pivo na svojoj je stranici na Facebooku kreiralo ovu jedinstvenu aplikaciju i tako svojim mnogobrojnim fanovima omogućilo da, uz mogućnost ostavljanja poruke podrške, plasiraju i svoju Facebook profilnu fotografiju na jedno od mnogobrojnih bijelo-crvenih kockica zastave.

Anita Boltužić, direktorica marketinga Zagrebačke pivovare, istaknula je kako je Žuja, kao dugogodišnji partner HNS-a i domaćeg nogometa, uvijek bila uz navijače domaće reprezentacije. Upravo je pozitivan navijački duh ovog projekta koji svim navijačima omogućuje da budu uz vatrene na tribinama ono što je Žuja u startu prepoznala, kazala je Boltužić.

Osim projektom Megazastave, Žuja nizom aktivnosti prati domaći nogomet te je za dolazeće nogometno ljeto pripremila niz iznenađenja za ljubitelje piva i ljubitelje nogometa.

Jedno je od iznenađenja i televizijski spot koji će uskoro biti emitiran, a koji prikazuje legende domaćeg nogometa prvi put na jednom mjestu u efektnoj nogometnoj utakmici. Televizijskom spotu s legendama domaćeg nogometa prethodila je anketa koju je iniciralo Ožujsko pivo, a u sklopu koje su vodeći nogometni urednici i novinari birali nogometnu momčad iz snova.

Ožujsko pivo, koje ove godine slavi svoj 120. rođendan, već 14 godina prati domaću nogometnu reprezentaciju i partner je Hrvatskog nogometnog saveza, koji ove godine obilježava stotu godišnjicu.

Prepoznatljivost Ožujskog kao prijatelja nogometa potvrđuju i rezultati istraživanja GfK Centra za istraživanje tržišta prema kojima je upravo Ožujsko pivo brend koji čak 84 posto domaće javnosti povezuje s nogometom.