Spar Hrvatska preuzima 20 Dioninih trgovina u Zagrebu

Trgovački lanac Spar Hrvatska preuzeo je 20 trgovina tvrtke Dinova-Diona čime je svoju maloprodajnu mrežu povećao na ukupno 47 filijala. Spar će također preuzeti i svih 335 Dioninih djelatnika zaposlenih u ovim objektima, navode u današnjem priopćenju iz Spara te dodaju kako se za zaključenje preuzimanja još čeka odobrenje Agencije za tržišno natjecanje (AZTN).

Gotovo svi objekti obuhvaćeni ovim preuzimanjem nalaze se na području Grada Zagreba, a njihova se prodajna površina kreće od 250 do 900 m2. Iz Spara ističu kako će nakon odobrenja AZTN-a sve trgovine preurediti u Spar supermarkete.

“Prije dvije godine krenuli smo s ekspanzijom supermarketa u većim hrvatskim gradovima. Preuzimanjem 20 Dioninih trgovina iskoristili smo priliku za veliki iskorak u tom smjeru”, izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik uprave Spar Hrvatska.

Iz Uprave Dinova-Diona poručuju da su u 2013.godini započeli konsolidaciju poslovanja i operativno restrukturiranje. S procesom konsolidacije nastavit će se do kraja 2014. te se u tom smislu poduzimaju aktivnosti i donose odluke s ciljem osiguranja dugoročne stabilnosti kompanije.

Spar Hrvatska na hrvatskom tržištu posluje od 2005. Tvrtka je u prošloj godini povećala bruto prodajni promet za 3,2% na 2,2 milijardi kuna.

Prethodni članakZSE: Jamnica predlaže isplatu dividende
Sljedeći članakNogometni tjedni u Lidlu