Spar Hrvatska smanjio količinu šećera u proizvodima vlastitih robnih marki

Od početka inicijative 2017. godine do kraja listopada 2020. godine, Spar je smanjio količinu šećera u proizvodima vlastitih robnih marki za 53 tone

U okviru kampanje “Manje šećera, više zdravlja” Spar Hrvatska je partner svojim kupcima u odabiru zdravijih namirnica te smanjuje šećer u proizvodima vlastitih robnih marki kako bi ponudio što kvalitetnije proizvode te smanjio negativan utjecaj prekomjerne količine šećera u prehrani. Spar također potiče proizvođače da se pridruže inicijativi kako bi zajedničkim snagama utjecali na smanjenje prekomjerne konzumacije šećera.

Spar Hrvatska je i u 2020. godini intenzivno radio na smanjenju šećera u raznim kategorijama proizvoda poput kolača, bezalkoholnih pića, sirupa i cappuccina, tako da se na policama može pronaći čak više od 100 proizvoda u kojima je uspješno promijenio recepture i smanjio šećer bez utjecaja na prvobitni okus. Od početka inicijative 2017. godine do kraja listopada 2020. godine, Spar je smanjio količinu šećera u proizvodima vlastitih robnih marki za 53 tone.

Riječ je o proizvodima robnih marki poput Spar, S-Budget, Spar Naturpur i Spar Vital, a među njima je 35 proizvoda domaćih proizvođača. Tako kupci na policama Spar i Interspar trgovina mogu pronaći slasne čupavce robne marke Spar kod kojih je razina šećera smanjena za čak 40%. Od ostalih proizvoda izdvajamo Spar Naturpur Bio Ketchup i S-budget Estragon Senf.

Prethodni članakStudio Size osvojio nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva
Sljedeći članakOkusi Božića u Mesnoj industriji Ravlić