spar kamion midiTrgovački lanac Spar Hrvatska objavio je kako hrvatske tvrtke ostvaruju oko 50 milijuna eura prometa izvan Hrvatske kroz mrežu Spar trgovina.

U 2014. su, kako navode, intenzivno radili na izvozu hrvatskih proizvoda u druge Spar zemlje. Naime, nakon ulaska u EU hrvatski proizvodi dobili su priliku za prodaju na europskom tržištu, a Spar Hrvatska je nekima otvorio vrata.

Cedevita, Čokolino, Argeta, pršut i salame PIK Vrbovca, proizvodi Leda, Dukata, Vindije samo su dio proizvoda koji su na policama Spara izvan Hrvatske.

Sardina, Trenton, Gligora, Zigante, Dukat i Zvečevo su hrvatski proizvođači koji su svoje proizvode uspjeli plasirati kao Spar privatnu marku, a time i na tržište susjednih zemalja. Svi proizvodi hrvatskih tvrtki prodaju se u koncernu u Sparovim trgovinama u Austriji, Sloveniji i Mađarskoj.

Napominju i kako su i u asortimanu neprehrane angažirali hrvatske proizvođače pa tako Jadran proizvodi 12 artikala čarapa, a mali proizvođač iz Zagreba, tvrtka Vimi proizvodi labello za Spar privatnu marku Beauty Kiss.