Spar Austria i dalje nastavlja sa širenjem u Hrvatskoj te preuzima od Rewe grupe 62 Billa trgovine zajedno s logističkim centrom u Sv. Heleni, objavljeno je danas iz Spara Hrvatska.

Akvizicija je zaključena 15. prosinca 2016. godine, dok će se preuzimanje realizirati tek nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN).

Ovim preuzimanjem Spar će u Hrvatskoj poslovati s više od 100 prodajnih mjesta. Spar će istovremeno s trgovinama preuzeti i svih 1.900 djelatnika Bille. Kupoprodajna cijena ostaje poslovna tajna.

Billa trgovine, prodajne površine uglavnom između 500 do 1.500 m², nalaze se diljem Hrvatske.

Helmut Fenzl, predsjednik Uprave Spara Hrvatska, ovako objašnjava odluku za akviziciju: “U Hrvatskoj poslujemo od 2005. godine. Realizacijom ove transakcije vlasnici Spara Hrvatska su još jednom potvrdili da vjeruju u potencijal i daljnji razvoj zemlje. Veseli nas da ćemo s Billa trgovinama, zajedno s novim kolegama, imati priliku dodatno ojačati našu poziciju na tržištu.”

Spar Hrvatska d.o.o. je u 100% vlasništvu Spar Österreichische Warenhandels-AG. Trenutno posluje u 19 Interspar hipermarketa i 38 Spar supermarketa, a zapošljava gotovo 3.000 radnika.