Čak 12 tona soli manje Spar Hrvatska imat će u proizvodima kruha vlastite proizvodnje do kraja godine. U 35 različitih vrsta kruha koje se rade isključivo s hrvatskim brašnom Spar je među prvima počeo sa smanjenjem udjela soli. Svjesni činjenice kako je kruh glavni izvor soli u prehrani, a u svrhu zdravije prehrane, Spar sa smanjenjem soli planira nastaviti i u budućnosti.

Od početka godine smanjen je udio soli s oko dva posto na 1,4 posto što je preporučena količina od strane svjetskih zdravstvenih stručnjaka, no u nekim vrstama kruha Spar ima čak i manje soli. Ovom izmjenom recepture Spar omogućuje promjene u prehrambenim navikama svojih kupaca.

Koristeći pri izradi kruha brašno hrvatske proizvodnje Spar potkrepljuje cilj kampanje “Da, domaće je!”, koja domaće proizvode stavlja u prvi plan i kupcima nudi široku ponudu najkvalitetnijih hrvatskih proizvoda.

Kada je riječ o kruhu, uz klasičnu ponudu, Spar svojim kupcima nudi i posebne vrste, kao što su kruh s kurkumom, s chia sjemenkama te finski kruh, a kako bi izbor bio još bogatiji unutar svojih pekarnica konstantno radi na novim receptima. Najnoviji kruh u Sparovoj ponudi je Vitamineral koji u sebi ne sadrži E-brojeve. Riječ je o kruhu sa sjemenkama, bogatim vitaminima i mineralima, sa smanjenim udjelom soli.