pan-pek-zgrada-midiPan-Pek je prvo privatno poduzeće u Hrvatskoj za proizvodnju pekarskih i slastičarskih proizvoda.

Osnovani su 1992. godine, a prve proizvode prodavali su tadašnjem Unikonzumu, staračkim domovima i trgovinama u susjedstvu.

Godine 2010. Pan-Pek je kupio Đakovštinu u stečaju gdje se sada proizvode tanka tijesta i pekarski proizvodi. U Đakovo je premještena i cjelokupna proizvodnja tijesta koja je bila u Zagrebu.

U ovih gotovo 20 godina razvili su maloprodajnu mrežu pa tako svoje proizvode plasiraju u 50 prodajnih mjesta na širem području Zagreba. Prisutni su i u Velikoj Gorici, Karlovcu i Zadru u više od dvije stotine prodavaonica hrane.

“Dnevno opskrbljujemo dvjestotinjak srednjih i malih trgovačkih poduzeća, kao i sve važnije hipermarkete, škole, bolnice, dječje vrtiće, domove umirovljenika te veliki broj pojedinačnih kupaca”, naglašavaju iz Pan-Peka.

Godine 2005. na tržište su krenuli s proizvodnjom pretpečenih i smrznutih proizvoda. Kruh i peciva peku se u trgovačkim lancima, Kauflandu, Lidlu, Sparu, Plodinama, Dioni i Konzumu. U svojim vlastitim trgovinama prodaju i svježe kolače, a u ponudi imaju i torte. Zapošljavaju više od 500 ljudi.